lördag 17 september 2022

Melodikrysset v 37 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Så har det blivit lördag igen. Hösten är på riktigt. Och idag är äntligen dagen jag väntat på. Mer om det sen. Först blir det ett melodikryss av och med Anna Charlotta Gunnarsson. Hoppas det blir ett lite mer eget nu och inte ett Eldemankopierat. Jag tror dock fortfarande att dom kommer att göra bra kryss när dom blir lite varma i kläderna. Det är ju trots allt höst och lite kyligt.


L 4, L 1, V 9 Filmmusik från Sagan om ringen, och det är Enya som sjunger "May it be".

V 4 Smith & Thell utan h då. Med "Years of the young".

L 10 Nanne Grönvall sjunger "Det var så roligt jag måste skratta" av Lennart Hellsing.

V 12 Klart det blir lite Taube. Sonen Sven-Bertil sjunger "Balladen om briggen Blue Bird av Hull" på engelska. Gör sig faktiskt riktigt bra på engelska.

L 5 Flash and the Pan "Down among the dead men". Historiskt och farkost. Det blir Titanic. Ja det handlar faktiskt låten om.

V 8 Så blir det lite "Killsnack" med Anna Book. Tänker förstås mest på Solstollarna när jag hör denna.

L 3, V 14 E-Type, men inte med hans nya projekt utan "Set the world on fire" och när jag översätter det sista ordet blir det i alla fall eld.

V 13, L 12 Det hade jag räknat ut. Beatles "Let it be" på svenska. "Fatta mod" med Marianne Kock.

L 6 Hade jag också räknat ut. Ryan Gossling och Emma Stone med "City of stars" från filmen La La Land.

V 7 Ett litet hus. Det blir torp det. Inte svårt när det är "Torparrock" som jag förknippar med Sven-Ingvars, även om det inte var rock eller Sven-Ingvars här, utan tydligen Gunde Johansson.

L 11 Åh! Jag gillar The Bangles. Här med "More than meets the eye". Jag översätter sista ordet och får det till ögat.

V 2 Måns Zelmerlöv och Petra Mede ledde melodifestivalen någon gång i tiden och framförde denna låten "Love, love peace, peace". Det avslutar dagens kryss.



Lite kortare:

L 4 Sagan 

L 1 Om

V 9 Enya

V 4 Smith - Tell

L 10 Nanne

V 12 Briggen

L 5 Titanic

V 8 Anna

L 3 E-Type

V 14 Eld

V 13 It

V 12 Be

L 6 La La Land

V 7 Torp

L 11 Ögat

V 2 Mede


Jag har stängt av radion och kan konstatera att det inte var jättesvårt. Men bättre kryss av Anna Charlotta denna gången. Vad är det då jag väntat på. Ja självklart är det SHL-hockeyn som har premiär och Luleå får HV71 på besök. Luleå har ändå ett slagkraftigt lag trots att dom tappat några tongivande spelare, men att dom ska vara med i toppen är jag helt säker på. Ska bli så kul. När det gäller Leeds och fotboll är det uppehåll. Det har också varit några inställda i och med Drottning Elizabeth II:s bortgång. 

Jag hinner säkert med något annat innan hockeyn börjar.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar