lördag 10 september 2022

Melodikrysset v 36 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Lördag igen, hösten är här får en väl nästan säga. Lite mulet, lite svalt. Lördagen börjar som så ofta med ett melodikryss. Denna gång av och med Annika Jankell. 


L 1 Så börjar det med ABBA idag. Musik från Mamma Mia. Där Stellan Skarsgård sjunger och spelar en av rollerna (papporna). "Our last summer".

V 5 Clara Klingenström från melodifestivalen "Jag behöver inte dig idag".

L 6 Jag tror jag bara kan namnet på en balett, så jag skriver in Svansjön.

L 3 "Sakta vi gå genom stan" med Monica Zetterlund. Den skrevs av Beppe Wolgers.

V 8, L 2 "Som en härlig gudomskälla" är psalm 235. Christer Sjögren förknippas med gruppen Vikingarna.

L 4 Lena Philipsson "Talking in your sleep". Antagligen så är en i en dröm då.

V 7 Det italienska namnet på sångaren hade jag glömt redan innan Annika sagt det. Kan dock konstatera att "Purple rain" inte passar på italienska.

V 12 Den mest kända panflöjtsartisten måste vara Dana Dragomir, här med klassiska "Mio min Mio".

V 9 Youssou N'Dour  och Neneh Cherry "7 seconds". Riktigt bra låt, men det är ju inte svårt att hitta en siffra när låten heter just den siffran som söks och det sjungs ett antal gånger. Jag gissar på att det är sju.

L 10 "Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar". Instrumentalt.

V 13 Andrea Bocelli och Celine Dion med "The Prayer". Översätter man det blir det bönen och det förekommer väl i det andliga.

V 11 Vi får höra "Monday morning" som är orignalet till Cornelis Vreeswijks "Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind".





Kortare:

L 1 Skarsgård

V 5 Klingenström

L 6 Svansjön

L 6 Beppe

V 8 Psalm

L 2 Vikingarna

L 4 Dröm

V 7 Rain

V 12 Dana

V 9 Sju

L 10 Utan

V 13 Bönen

V 11 Åkare


Nä då! Jag hoppar över snabbgenomgången. Denna gång blev det ett hopp på 30 centimeter. Ett kryss som inte gick till historien som ett av dom svåraste. Nu hade Annika en tendens att tala om för mycket innan låten spelades. Men det kanske tar sig, är trots allt bara hennes andra kryss. Nu väntas det en fortsättning på lördagen. Återstår att se vad det blir. Det är klart att det inte blir någon fotboll i alla fall. Då alla engelska ligor har ställts in med tanka på Drottning Elisabeth II bortgång. Landssorg i England och visst tycker jag det är sorgligt också. 96 år vilken gumma, och allt hon har gjort och varit med om. Vila i frid Queen Elisabeth II.

Tack så jättelänge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar