lördag 27 augusti 2022

Melodikrysset v 34 2022

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är lördag och att jag inte kunde vara med förra veckan hade en orsak. Jag var på annan ort. Jag lyssnade, men hade inte tid att skriva ner något här. Det är mulet, men det blir en dag för det. Ett melodikryss av och med Annika Jankell. Får se vad hon bjuder på när hon är själv.


L 1, V 1 Börjar med en dubbelfråga och jag får nog säga att det är en riktig klassiker. Ja jag har sett Dirty Dancing många gånger, kanske inte den film jag sett flest gånger. Vad jag tycker om den vet jag inte, men något har den. Bill Medley och Jennifer Warnes "(I've had) The time of my life".

V 6 Nog är det Tusse, men tyvärr måste jag säga att detta med att tolka Taube "Brevet från Lillan" inte var något vidare lyckat.

L 2 Och Regina Lund tolkar Nils Ferlin "Svårmod", en mycket annorlunda version.

L 4, L 3 "Jag är ute när gumman min är inne".

L 7, V 10 Åh, en låt som aldrig går att bli less på. Den är så bra. Sinead O'Connors "Nothing compares 2 u". Skriven av Prince.

V 9 Det blir opera också. Och när det är opera av Verdi blir svaret oftast Aida, och så blir det även i detta fall.

L 8 Det är Mauro Scocco som hyllades. "Så länge vi har varann". Det är Mauros grupp Ratata som gjorde orignalet.

V 12 Al Jarreau med "Rainbow in your eyes".

V 14 Barry Humphries som Dame Edna.

V 13 Kalle Jularbo spelar "Drömmen om Elin".

L 5 Det blir finskt även med Annika Jankell. Och som vanligt låter jag bli att skriva den finska titeln, men orignalet är "I can help" av Billie Swan.

L 11 Tomas Ledin avslutar med "Right now" som heter "Just nu" på svenska.




Lite kortare:

L 1 Dirty
V 1 Dancing
V 6 Tusse
L 2 Nils Ferlin
L 4 Gumman
L 3 Inne
L 7 Sinead
V 10 Prince
V 9 Aida
L 8 Ratata
V 8 Al
V 14 Edna
V 13 Elin
L 5 Can
L 11 Nu


Så där då var det löst även denna lördag. Jag hoppar över snabbgenomgången även om det är ny programledare. Jag måste faktiskt säga att Annika Jankell gjorde det bra med en fin blandning och även behaglig att lyssna på. 
För mig blir det nu en väntan på att Leeds ska möta Brighton. Leeds som fått en kanonstart på säsongen. Bara hoppas det fortsätter.

Tack så jättelänge!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar