Enkel chili-con-carne


Hej på er,

Så härligt det är med fredag!

Här är det riktigt höstigt ute idag – blåsigt, regn och allmänt kyligt.

Vad passar du bättre än en god, värmande gryta? Nu ska du få mitt recept på en snabb och enkel chili-con-carne med köttfärs som bas.

Den är lika god oavsett om det är en vardagsmiddag till helgen och du väljer helt själv hur du vill servera den. Supergott med ris, bröd eller nachochips.

Tycker du om stark mat så går det jättebra att öka på mängden vitlök samt addera hackad chili eller samla olek.

Smaklig spis!

Snabb chili con carne

500 gram köttfärs
1 burk passerade eller krossade tomater (smaksak)
1 burk vita bönor i tomatsås
1 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 paprikor
Paprikapulver, spiskummin, peppar, salt

Gör såhär:

Hacka vitlök och lök, dela paprikorna i mindre bitar. Stek köttfärsen i smör, tillsätt lök och vitlök tills löken mjuknat något. Tillsätt tomatpuré samt kalvfond och låt fräsa samman någon minut. Tillsätt passerade tomater och hela burken bönor och rör om. Krydda upp grytan efter tycke och smak och låt puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av och servera på valfritt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.