Vitlök-och mozzarellabullar


Hej på er,

Ny vecka och nya tag!

Idag ska ni få ett recept på faaaantaatiska vitlöks-och mozzarellabullar som jag bakade i helgen. Det här är ett recept man bara måste spara.

De är superlätta att göra och smakar så ljuvligt gott! Jag serverade dem till en god soppa men de funkar lika bra till en god gryta eller till en buffé.

Kryddsmöret kan du smaksätta som du önskar med jag använde mig av smör, vitlök och persilja. Jag använde mig även av riven mozzarella men det går fint att ta din egen favoritost.

Spana in ”Alla goda ting” på TikTok och Instagram (@allagodatingse) för att se en video på hur man gör bullarna. Gilla och följ! 😊

Vitlök-och mozzarellabullar

25 gram Jäst

3 dl vatten

1/2 tsk salt

1 tsk socker

7-8 dl vetemjöl special

100 gram mjukt smör

2 vitlöksklyftor (eller mer om du önskar det)

En nypa salt

Hackad persilja

150 gram riven ost

Ägg

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Värm upp vattnet till ca 37 grader, häll över jästen och låt den lösa sig. Tillsätt salt och socker och arbeta in mjölet lite i taget. Degen kommer att vara lite klibbig men den ska ändå gå att hantera. Arbeta/knåda degen i ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Blanda under tiden mjukt smör med pressad vitlök, salt och persilja. Riv osten om den inte är färdigriven.

Kavla ut degen till en rektangel, som när man bakar kanelbullar. Bred på vitlökssmör och strö över osten. Rulla ihop och skär till bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Servera och njut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.