Smakrik yakinikufärs!


Tjingeling!

Såhär på tisdagsförmiddagen tänkte jag dra till med ett snabbt middagstips, den här rätten har blivit en riktigt favorit här hemma!

Jag älskar asiatisk mat och den här färs-rätten är inspirerad av Asien och smaker därifrån. Rätten är väldigt lättlagad och du kan själva styra styrka på rätten. Jag serverade färsen med nykokt ris men föredrar du exempelvis nudlar kan du servera det till istället.

Smaka av efterhand så att du blir nöjd med smaken och spara receptet! 😉 Nedan ser du mitt grundrecept.

Yakinikufärs

1 dl socker
1 dl vatten
1 dl soja
500 gram blandfärs
2-3 vitlöksklyftor
1/2-1 hackad röd chili
2-3 cm färsk ingefära
Färskpressad lime
Salladslök
Ev lite socker
Rapsolja
Ev sesamfrön

Gör såhär;

Blanda samman vatten, soja och den större mängden socker. Låt detta koka upp, rör om så att sockret löser sig . Sätt åt sidan medans du förbereder resten.

Hacka chili, vitlök och ingefära. Skiva salladslöken. Stek färsen i olja, krydda med lite salt och peppar. Färsen ska inte bli vattnig så häll av vätska om det behövs. Tillsätt hacket, en nypa socker samt valfri mängd av sojasåsen. Låt koka i hop, pressa över lime och smaka av. Fyll på med sojasåsen efter tycke och smak. Toppa gärna med salladslök och servera med riset.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.