”En Sverigedemokraterna för dummies”

NY BOK: Svart på vitt om SD

Det börjar dyka upp recensioner och artiklar om min senaste bok ”Svart på vitt – om Sverigedemokraterna”. Per Svensson skriver i Dagens Nyheter om SD i facklitteraturen och partiets närmande till de borgerliga partierna. Min bok ägnas ett längre stycke i texten där han bland annat skriver:

”Nu ger också Anna-Lena Lodenius ut en partihistorik, ”Svart på vitt. Om Sverigedemokraterna”. Hon är en av landets mest rutinerade och kunniga experter på den tradition som SD är sprungen ur. Och ”Svart på vitt” är, i bästa mening, en Sverigedemokraterna för dummies. Som den levande uppslagsbok Lodenius är kan hon lugnt och tryggt guida läsaren genom partiets både stökiga och konsekventa historia: rötterna, influenserna, konflikterna, personerna, skandalerna, ”uppstädningen”, vägen ”in i värmen”.

Inte mycket nytt framkommer. Men här finns det mesta man bör komma ihåg nästa gång en ledande borgerlig politiker aktiverar sin förmåga att inte minnas. Allt på bara drygt 200 sidor.”

Naima Chahboun skriver i Kristianstadbladet om tre böcker om SD som utkommit de senaste månaderna, och hon inleder med ett avsnitt om min bok:

Lodenius ”Svart på vitt om Sverigedemokraterna” väljer en kronologisk uppställning som delar in partiets historia i fem skeden. Det är en sakligt redogörande och faktaspäckad bok som utgör ett bra referensverk för den som vill fördjupa sig i ämnet.”

Maria Persson i Aktuellt i Politiken skriver följande:

”Boken är en utmärkt odyssé över av alla händelser och alla personer som passerat igenom det parti som startades av nazister, men som i dag sedan länge sitter i riksdagen och, om Ulf Kristersson (M) får som han vill, hjälper honom till regeringsmakten i höst.”

Boken har även ägnats en artikel i Dagens ETC signerad Olle Bergvall som i likhet med Maria Persson dessutom träffade mig för en intervju.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!