Kyckling med krämig tomatsås

Det här receptet hittade jag på Aftonbladet. Kycklingfilé – med krämig tomatsås Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: cirka 25 minuterRecept:4 kycklingfiléer1 msk olj1 gul lök2 klyftor vitlök1 msk vetemjöl500 g finkrossade eller passerade tomater1 tärning kycklingbuljong2 tsk finkornig senap1 tsk balsamvinäger (eller honung)2 dl gräddesaltpeppar1 kruka basilika Gör så här. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna så de får fin färg. Salta och peppra.Finhacka löken och låt den fräsa med i pannan, tillsätt lite mer olja om det behövs.Riv ner vitlöken i stekpanna. Stek tills löken börjar bli mjuk.Strö över vetemjölet, rör runt och häll i tomatkrosset.Smula i buljongtärningen och tillsätt senapen och balsamvinägern.Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuka i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.Strimla basilikan och rör ner på slutet, spara några blad till dekoration. Servera med ugnsbakade potatisklyftor eller ris och en fräsch sallad.