Jag börjar skriva den här femlingen redan i halvtid då detta kan ha varit den sämsta halvlek jag har sett från Blåvitts sida på mycket länge och då har man ändå upplevt en hel del bottennapp de senaste säsongerna. Det som är extra tragiskt är att vi faller ihop såhär totalt mot seriens, i särklass, sämsta lag. Blåvitt ligger alltså under med 0-3 i halvtid, ett resultat som lika gärna kunde ha varit underläge med 0-6. Den usla första halvleken gör vi alltså mot Sundsvall som inför den här matchen hade 12 raka matcher utan vinst, ett Sundsvall som under dessa 12 matcher inte lyckades göra fler än ett mål i nån av dem. Kommer den här femlingen fortsätta i dur efter andra halvlek tro? Tveksamt va?

Idag blev det sorgligt uppenbart att Bjärsa inte håller för allsvenskt spel längre, jag har tidigare varit inne på att han bör få ett nytt kontrakt om han accepterar en roll som tredje eller fjärde mittback i truppen men om han ska hålla den här nivån när han väl får chansen är det nog bättre att han lägger de blåvita skorna på hyllan. Alla kan ju såklart göra en sämre match, idag var det ju inte någon som var bra men från Bjärsas håll handlade det mer om att han inte hängde med i tempot, han var kantig, långsam och klumpig och hans spelintelligens kunde inte längre rädda honom.

Det blev plågsamt tydligt under dagens match hur extremt beroende Blåvitt är av Marcus Berg som uppspelspunkt, speciellt när spelet hackar och man som idag har svårt att dyrka upp ett kompakt försvar. Det blev också sorgligt uppenbart hur beroende Blåvitt är av Marcus Bergs förstatouch och fotbollsintelligens på plan. Ska vi lira utan Berg nästa säsong behöver vi sätta ett spel som inte är så beroende av att en specifik spelare ska vara på plan och prestera på en hög nivå.

Sundsvalls 3-0 borde såklart blåsts av för offside men med tanke på hur Blåvitts spelare presterade i första halvlek har jag svårt att bli upprörd över domarteamets misstag i det fallet. Ingen av Blåvitts spelare presterade bättre än domarna i första halvlek och då är man fan inte förtjänta av att alla domslut ska vara 100% korrekta. Det blev mer av en axelryckning från min sida i TV-soffan och det är fanimej ett tydligt tecken på att Blåvitt har underpresterat något enormt, när likgiltigheten tar över angående domarmisstag som leder till mål mot Blåvitt då är det fan illa.

Sorga gjorde mål på en allsvensk fotbollsplan, det är ju alltid något.

Matchens bubblare: Blåvitt gjorde ju i alla fall inte en sämre andra halvlek än den första men de presterade inte i närheten av den nivån som hade krävts för att man skulle kunna ”förlåta” den katastrofalt usla insatsen från den första halvleken. Så nej Ahlman, den här femlingen fortsatte inte i dur efter att domaren hade blåst av den andra halvleken.