wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 november 2022

Släpat runt på halt och lytt människa

Av Wilma Border collie - 1 november 2022 17:57

Hade lite panik i morse. Jag vet när Basse är på gång. Men nåt var konstigt, han var inte alls på gång. Missade jag nåt väsentligt av människornas tråkprat igår? Skulle jag drabbas av en ensam dag? Frågorna var många och jag var orolig

Men allt löste sej, jag skulle åka och hämta Basse, alltså ordning i tillvaron.

Matte var gnällig, igår halkade hon på nån blöt mossa, trillade inte och så var det inte mer med det.

I dag var det nån muskel som gjorde rejält ont, hon var typ halt och lytt.

Vi åkte hem till mej, käkade frukost och matte funderade på vad vi skulle göra. Hörde nåt om att terränggående var hon inte. Tänk vi fyrbenta lyckas alltid hålla reda på våra ben, medan tvåbeningar tydligen har uppenbara problem.

Men så kom hon på en bra väg. Smorde in det där värkande med nåt avsett för hästmonster som tydligen hjälper människor också.

Trevligt här har vi inte gått på många månader. Insåg att vi skulle ha tassarna fulla.

 

På gamla rötter och stubbar växte det massor med såna här svampar. Det är biskopmössa eller lömsk biskopsmössa, går endast att skilja åt i mikroskop och är ingen matsvamp.

 

En del var alldeles enorma. Tyvärr kom inte matte tillräckligt nära, var ett dike i vägen och hon insåg sina begränsningar. Inga hopp över diken idag .

 

Basse hittade en övergiven grävmaskin. Enligt honom väldigt intressant. Hans husse är grävmaskinist så inte vert jag om han tänkte ta hem den eller vad han planerade. Hur som helst står den kvar i skogen .

 

Nån gång har nån gått här och hittat två kantareller sen bara dumpat dom på vägen. Människor gör märkliga saker.

 

Så skönt att vara på fria tassar och slippa den halta och lytta stoppklossen. Nu kunde vi hålla den fart vi anser lämplig och kolla alla viktiga saker.

 

Här är det ett vägskäl. Matte hade idéer om att vi skullle gå till höger för att få till en bra runda. Kunde hon glömma, vi skulle till vänster.

 

Efter ett par veckor kom den långsamma. Jag låg på bordet och väntade på att Basse skulle klara av uppdraget jag bett honom om.

 

Alltså jag sa åt dåren att han skulle kolla bryggan, inte att han skulle bada!! Tänk att han aldrig lyssnar på mej.

 

Enligt Basse var det så skönt i vattnet medan matte sa åt honom att komma upp. Hon som inte fryser i första taget påstod att det såg kallt ut.

 

Titta! Han kunde faktiskt kolla bryggan också. Jag hade ingen lust för senaste gångerna har Basse försökt knuffa mej i sjön.

 

Ved finns det men tråkved utan ostblommor. Är tydligen bara engelsk ved som blommar.

  Något dyngsur skogvaktare har intagit bordet och kollar av omgivningarna.

Allt var som det skulle.

 

Vi lekte en massa. bäst att passa på.

  Roligt hade vi, väldigt skoj. Den där tänkta rundan blev inte av för den där klena människan påstod att det skulle inte hennes onda  muskel fixa nåt om för långt. Blev samma väg tillbaka.

 

Perfekt det blev ekorrspan.

Dessutom hade jag kontakt den pratade med  mej.

 

Förföljde den och hade intressanta samtal. Berättade att hemma hos mej finns det en ekorre som behöver sällskap, fast jag sa inte att det var leksaksvarianten. Ekorre verkade tyvärr helt ointresserad.

 

Skit också!! Helt plötsligt kunde den halat och lytta smyga sej på mej och göra koppelfånge av mej. Släpades i väg från ekorre!! Men jag vet minsann var jag ska leta efter den nästa gång jag är där.

Gick till bilen.

Åkye en annan väg hem och matte uplyste om att nu är vår ena bra lekplast befriad från komonster, alltså ska vi besöka den inom snar framtid. Låter väldigt bra.

 

Fast i en annan hage gick det såna här tjurmonster.

Käkar säkert hundar med förtjusning, tur att de inte håller till vid vår lekplats.

Hemma så käkade vi och somnade medan matte kletade in benet med mer hänsmonstergrejs.

Tydligen hjälper det för hon gick mycket bättre på eftermiddagsrundan. För övrigt var det en tråkrunda, träffade inga vi känner och inte kom vi förbi Vivecas magiska fönster heller.

I morgon ska vi hitta på nåt annat vad det nu blir.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 1 maj 18:05

Bra detta med röd dag mitt i veckan. Dags för mingel igen. Åkte hem till Basse, han var inte synlig på vanliga liftarplatsen och matte körde ner till tråkväxthuset.   I landet med tråkgrönsaker hade en lök övervintrat och blast har börjat vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 30 april 17:56

Blev en alldeles perfekt tisdag. Basse han sov i morse så honom skulle jag hämta. Men innan dess såg jag att matte grejade med något.  Anade att nu skulle vi göra nåt skoj. Hämtade upp Basse och åkte.   ÄNTLIGEN!!! Skogsröjargänget är saml...

Av Wilma Border collie - Måndag 29 april 18:15

Bra början på dagen för Basse blev levererad i morse. Perfekt med sällskap på morgonrundan och gemensam frukost. Började regna så rtt tag trodde matte att dagens plan bara var att ställa in. Regnet försvann, så planen höll. Trevligt här har vi...

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards