wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2022

Kollat ny del av en skog

Av Wilma Border collie - 28 oktober 2022 17:55

I morse försökte det falla svampvatten.

Hade tur och klarade oss när vi var på morgonrunda.

Funderade på vad vi skulle hitta på idag.

Men så hade matte en idé. Vi skulle kolla en missad del i en av våra skogar. Svampvattennedfallet hade som tur var upphört.

 

Ja men det här blir säkert bra. Vi har bara passerat igenom här nån gång i bland.

 

Helt okej del av skogen där vi hade massor att kolla. Ny ställen är alltid bra.

 

Så där det går alldeles utmärkt att jobba som svamphundar här också.

 

Fanns en hel del trattkantareller.

 

Så ännu bättre. ny smak på  osten, Den andra tuben hade visst nästan tagit slut. Fast matte pratar fortfarande om att förr eller senare kommer vi att få åka akut till veterinären när vi lyckats knyta ihop tungorna. Korkade idéer, vi vet minsann precis hur vi undgår såna missöden.

 

Ännu bättre ekorrspan!! Jag pratade med den och sa att den kunde få flytta hem till mej och min ekorre som redan bor hos mej. Att den sistnämnda inte är levande berättade jag inte och inte heller att den är så mysig att snutta på.

Men denna var lika asocial som alla andra som finns i skogen den sa en massa fula ord och försvann.

 

Så nu har vi jobbat igen. Ännu mer trattkantareller. Alltså mer beröm och mer ost. Matte pratade om att denna del av skogen ska vi undersöka mycket mer för att bra svampår kan det nog finnas massor här.

 

Ja vi är på andra sidan det där som brukar vara en bäck. Du vet vi fyrbenta vi bara hoppar och Vattentjuven har stulit allt vatten så det är bara för dej att gå över.

 

Basse han letade framgångslöst vatten, fanns inget och matte tog sej över den där före detta bäcken också.

 

Så där helt plötsligt var vi ute på den där vägen som vi brukar gå. Vi gjorde ett försök att få gå och kolla våra väl gömda gamla ben, men enligt matte skulle vi inte alls åt det hållet idag.

 

Till Basse oerhörda lycka så fanns det minsann vatten i ett dike., Där plaskade han runt länge.

Jag gick och kollade annat.

 

Och? Jag tycker faktiskt att det är snyggt med gråa ben. Råkade visst hamna på ett lerigt ställe. Tur att matte har inställningen att skitiga hundar är lyckliga hundar som haft skoj i skogen.

Så var det dags att åka hem igen.

Vi käkade lite sen somnade vi gott under köksbordet. Använde mattes fötter som huvudkuddar. Bra hon kunde inte flytta på sej utan lyckade får en del ändringar gjorde i manuset, Sakat går det framåt med det också.

Så var det dags för eftermiddagrunda.

Nu är det visst nå helg när människovalpar utför nåt bus eller godis. Tänkte att vi provar vi också. Gick till Vivecas magiska fönster, Basse använde koden så det öppnades. Ut kom en massa gott godis och vi lämnade de trattkantareller vi hittat idag. Nåt om att vi kunde faktiskt ge bort dom med tanke på allt godis vi käkar där.

Pratade om att om vi jobbar hårt nu kanske vi kan vandra runt och byta svamp mot godis. Känns som en mycket lönande idé.

Hem hade fredagsmys med varsitt ben helt enligt rutin.

I morgon är det lördag och alltså dags för trevligt mingel med kompisar igen.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 1 maj 18:05

Bra detta med röd dag mitt i veckan. Dags för mingel igen. Åkte hem till Basse, han var inte synlig på vanliga liftarplatsen och matte körde ner till tråkväxthuset.   I landet med tråkgrönsaker hade en lök övervintrat och blast har börjat vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 30 april 17:56

Blev en alldeles perfekt tisdag. Basse han sov i morse så honom skulle jag hämta. Men innan dess såg jag att matte grejade med något.  Anade att nu skulle vi göra nåt skoj. Hämtade upp Basse och åkte.   ÄNTLIGEN!!! Skogsröjargänget är saml...

Av Wilma Border collie - Måndag 29 april 18:15

Bra början på dagen för Basse blev levererad i morse. Perfekt med sällskap på morgonrundan och gemensam frukost. Började regna så rtt tag trodde matte att dagens plan bara var att ställa in. Regnet försvann, så planen höll. Trevligt här har vi...

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards