Julafton - Taumaranui

Välkommen år 2022! Må detta år bli bättre än 2020 och 2021, men det ser inte så lovande ut än så länge... Vi är 25 dagar in i det nya året och dem senaste dagarna har Nya Zeeland gått in i "panic-mode" då Omicron har tagit sig in i samhället. Vi visste alla att det skulle hända så jag ska vara ärlig - jag förstår inte allas panik. Vi har alla behövt hantera Covid-19 de senaste två åren, på olika sätt, så jag förstår inte varför 2020 sätt att panikköpa grejer är fortfarande en grej?
 
I alla fall, jag tänkte ge er en liten uppdatering vad jag höll på med under julledigheten! Jag och Liam tog husbilen norrut och bodde i den i två veckor. Sista dagen på kontoret var den 22 december (onsdag) och tanken var att vi skulle åka norrut på fredagsmorgonen. Så torsdagen skulle spenderas med att packa husbilen och sen ta det lugnt. Så blev det ju inte. 
 
Vi hade lämnat in husbilen till en workshop som kunde installera gas i bilen. Det behövdes för vår ugn som vi precis köpt. Dem blev klara med det jobbet på onsdagen den 22a, så vi åkte till workshopen efter jobbet och hämtade husbilen. På torsdagen skulle vi som sagt packa, men husbilen behövde besiktas så Liam behövde åka iväg och fixa det. Men han kunde inte göra det förrän stoppljus, blinkerna etc hade fixats (för dem hade ju såklart slutat fungera...). Det var inte förrän klockan 17 på torsdagen som vi kunde påbörja att packa. Och då upptäckte vi att det saknades "väggdelar" i husbilen. Vi har ju byggt ett bagage utrymme och en hundbur så vi kan ha hundarna säkrade och inte behövde oroa oss att hundarna skulle klämmas ihjäl av väskor osv. Så dem "väggdelarna" saknades. Dem var kvar i workshopen!! Det löste sig dock - på fredagsmorgonen åkte vi till workshopen och hämtade delarna. Liam installerade dem på en gång och vi lämnade Wellington vid 11 tiden. Vi trodde att vi skulle sitta fast i trafiken men det var ingen på vägarna. Skönt! 
Taumaranui - vi var på väg! 
 
 
Vårt första stopp var Taumaranui. Det tog ungefär 4 timmar att resa dit och den enda andledning till att vi hamnade där var för att dem tog emot hundar. Vi spenderade julafton och juldagen i Taumaranui. Vi gjorde inte mycket. Vi badade (det var 30+ grader!), drack öl, åt mat, satt i campingstolarna, spelade Sudoku osv. En av de bästa julafton jag någonsin firat. Lugnet.
 
Påväg genom nordön