Letat döden...

Makaber rubrik, jag vet 🙈
Men faktiskt helt sann och inte kopplad till Halloween.

Hade en underbart skön dag igår med bland annat veckans heta bad på förmiddagen samt liiiite studier, tittat på film och lagat mat länge.
Jag håller precis på att avsluta en veckas anpassad ayurvedisk detox, börjar nu långsamt fasa in fler matprodukter (igår blev det kokt torsk) till den ayurvediska grytan Kitchari. Jag har mått otroligt bra av denna mat. Ingen uppblåst mage alls efter maten, magen är nästan lika platt som före måltiden och det har nog aldrig tidigare hänt. Även mitt övriga mående har mått gott av denna detox, skrev i torsdags om att jag inte mått så här bra sedan jag blev dålig i januari 2016.

På eftermiddagen gick jag ut med Selma I skogen precis vid oss och letade efter döden. Jag letade alltså efter gamla skelettdelar från djur. Vi ska ordna med ett litet naturvetenskapligt rum på förskolan där vi ska kunna undersöka liv och död. Då önskar jag lite skelett och döda insekter dit. Men tyvärr så fanns det inget av intresse i vår skog. Den enda död jag hittade var döda träd.


Passade på att skogsbada och krama några vackra, gamla, spännande och bortglömda träd. Det fyllde på mina må-bra-hormoner.










#1 - - sandra ledin:

Vilka vackra bilder. Naturen ser så där hösligt perfekt ut.
Spännande att skappa ett rum för liv och död. Det kommer verkligen att bidra till många intressanta diskutionen och tankar.

Ha en jätte fin söndag!!!

Svar: Ja exakt. ser fram emot dessa reflektionsstunder med barnen 🥰
Sandra Vulkan