Där havet möter land börjar världen...

Måste bara slå ett slag för de fantastiska restaurangerna som finns här ute på "vår" ö.

Många tycker att vi bor i världens ände, troligen mest baserat på den långa slingriga vägen ut hit från Söderköping. Men jag vill vända på det och säga att vi bor i början. Där havet möter land och sedan slingrar sig vägen inåt landet.

Att det sjuder av liv här omkring under sommarhalvåret, främst från midsommar till skolstart, visar ju tydligt hur populär Sankt Annas ljuvliga skärgård är. Två campingar, en uppställningsplats för husbilar, ett pensionat, en stugby med hotell, ett våffleri, en pub, tre lanthandlar varav en med utskällning av Systembolags varor och ombud för Postnord. en gårdsbutik med café, en mack, kajakuthyrning och inte mindre än fyra restauranger på ön (och precis efter bron). Säkert har jag glömt något.

Mina favoritrestauranger just nu är S:t Anna gården och Båthuset i Mon. Igår ringde hag och beställde pommetallrikar på Båthuset (som helt klart har bästa pommen) till familjen och åkte iväg och hämtade. Kocken hade redan listat ut att det var jag som beställt då jag la till Barbecuesås till beställningen, som mima döttrar och man älskar. Kocken ropade "Jag visste det!" så fort han såg mig där han gick och dukade av borden ute. "Barbecuesåsen.."


Finaste utsikten för upphämtning av mat!