onsdag 2 november 2022

Vill sänka temperaturen inomhus!

Flera hyresvärdar i Sverige vill utöver en enorm höjning av hyran även sänka värmen i lägenheterna, antar de vill lia på den absolut minta uppvärmning som lagen säger om de inte redan är där då kan man inte gå under om man är seriös..
Har läst att man för Lidköping vill vissa höja hyran med 9,3% vilket är saftigt.. Bolaget(AB Bostäder)) lägger sig lägre än de andra fastighetsägarna och yrkar på 6,72 procent i höjning.. För mig drygt 400 kr/månaden.. Det kanske man klarar men något måste man dra in på så vilka blir lidande?

Vad gäller temperaturen inomhus är upp till hyresgästerna att kontrollera och åtgärda det t.ex. genom att först påpeka dettta för ägaren ger denne fan i det så får man ta det vidare.. Vårt allmännyttiga hyresbolag fanns inte med på listan om att sänka temperaturen vad jag kunde se..
Vad gäller?:

16 grader: Lägsta tillåtna golvtemperatur..
18 grader: Lägsta tillåtna lufttemperatur..
20 grader: Lägsta temperatur för känsliga grupper..
20-23 grader: Rekommenderad temperatur..
22-24 grader: Rekommenderade temperatur för känsliga grupper..


Det byggs ju nya lägenheter och där kan hyresvärdar nästan ha huggsexa och sätta de priser man tror är gångbara, men klart det är en risk för girigheten är stor vid hyressättning och för tillfället är inte folk på spender-humör..
Man har renoverat mitt i centrum runt kvarteren vid systembolaget vet inte hyran där men folk behöver nog ha en mycket god inkomst för att flytta in eller två med medelgod inkomst.. På bild hus i det aktuella området ännu ej åtgärdade då bilden togs..

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...