tisdag 1 november 2022

Verklighet eller inte?

Skaraborgs sjukhus informerar:
"Minska genomloppstid på akutmottagningen är det första projektet som redovisats..
Syftet är att minska handläggningstiden av lågprioriterade patientgrupper (grön/gul triage) för att minska crowding (ansamling av patienter) på akutmottagningen och därmed minska dödlighet, sjuklighet och förbättra arbetsmiljön..
Målet är att uppnå regionens tidsmål för akutens ledtider (och bli bäst i regionen). Teamet identifierade några patientgrupper att arbeta vidare med: patienter med djup ventrombos (DVT), hjärtflimmer samt hand- och fotledsskador (grön ortopedi).."

Målet är att uppnå ja, det är väl lovvärt men ett mål skall också uppnås och det har satts käppar i hjulet för det innan, budget t.ex.
Nu är det en ny "piska" som viner i regionen, om den sjuhövdade piskan som delvis har varit innan när budgeten lagts har tagits bort får vi se.. Däremot tvivlar jag på att storhetsvansinnet i form av stordrifts-sjukhus kommer att minska..
Kanske personalen på akuten i Lidköping får den lugn och ro de förtjänar och blir ett fullvärdigt komplement till Skövde även i form av ändamålsenliga lokaler..

Senaste besöket på akuten i Lidköping var vid gallblås-infektion där man fick överföras till kirurgin för avlägsnande av densamma genom titthålskirurgi.. Så denna miljö är inte obekant och lär väl inte bli den sista gången.. Akuten är ett MÅSTE för vår stad.. Så lägg inte ner vårdplatser på avd2 eller IVA som man gjort innan på vissa andra avdelningar, urologin t.ex.
Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...