tisdag 1 november 2022

Stort tv-team till stan.

"Regissören Thomas Vinterberg, mannen bakom succéfilmen En runda till, spelar in delar av sitt påkostade nya tv-drama i Lidköping. I månadsskiftet november-december kommer ett jätteteam för att filma scener i hamnen.." Är en artikel i lokalmedia i dagarna..
Borde väl vara positivt för kommunen att bli uppmärksammad internationellt.. Kan bli ett tv-team upp till 90 personer tydligen, vart man skall hysa dem vet i tusan.. Finns väl inte 90 hotellplatser i stan i alla fall, men det är nog redan löst.. Kanske Kronocampingen kan ta en del? Undrar om de tar den utrotningshotade Kinnekullebanan hit eller kommer de med bussar?
Handlingen är att "En översvämning ödelägger Danmark och landet måste evakueras. Danskarna, däribland 19-åriga gymnasieeleven Laura som just mött sin första kärlek, tvingas ta farväl av tryggheten och allt de håller kärt..."
Så det kommer väl att kuta omkring en del tv-folk i delar av kommunen I månadsskiftet november-december detta år.. Synd bara att Vänern är bland de lägsta nivåerna på länge det vill till att göra det till en katastrof-miljö.. Här ett team från USA.. Som jag missat vad det var om men tror de var från National Geographic. Något om raggarkultur?

Skall spelas in i hamnmiljö i närheten av vatten skrivs det och vill man ha en ödesmättad miljö så vad passar bätre än gjuteriets gamla lokal i västra hamnen.. Men den har ju genomgått en ansiktslyftning så den kanske inte ser ut så här som när detta kort togs av mig..
Arkivbilder.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...