lördag 5 november 2022

Politik

är inte lätt inte minst för oss väljare.. Röstar man på V så vill man troligen inte ha med M att göra och tvärtom..
Så den nya konstellationen i Lidköping med dessa två på samma barrikad förvånar nog väljare..

I rikspolitiken har det också förändrats med en del mygel i regeringsbildning där ett parti inte är med men ändå i HÖGSTA grad är med..
Så det är knappast konstigt att delar av befolkningen undra om det var någon mening med att rösta.. Vi kanske borde vara beredda på dessa utfall inom politiken men det kan inte hjälpas att man är lite naiv ibland och fortfarande tror på att det finns ideal..
Den nya regeringen får nu veta att det är en annan verklighet nu än vad den var i opposition nu får man tvätta sin egen byk..
Det sker en form av reträtt på flera punkter av den nya regeringen även om man kallar det för annat och redan är svekdebatten igång så smått..
De sviker sina vallöften om både el-, bensin- och dieselpriser, samt det nya generösare reseavdraget..
Rollen som Magdalena Andersson hade är nui händerna på Kristersson och i skuggan står det en figur med pekpinne som måste ge sitt godtycke..
Ingen önskvärd situation vi får se hur man klara sig ur detta speciellt Liberalerna..
Vi får väl skratta åt det hela och fundera på om det finns anledning att rösta nästa gång, men för demokratins skull måste vi väl..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...