söndag 30 oktober 2022

Vintertid 2023

Tyvärr.. Sön 30-okt är det dags igen. Klockorna ska ställas om till vintertid – eller helt enkelt återgå till normaltid efter sommaren.. Det är tillbaka som gäller. Från 02.59 slår klockan om till 02.00 igen och i ett slag blir dygnet 25 timmar..
Nu för tiden sker det väl obemärkt utan att man behöver ställa tillbaka några visare, skulle väl vara om någon har en gammal köksklocka hängande som jag har fast batteriet tagit slut.. 🙄
Har varit tjafs om denna tid ett tag i EU.. Men inga beslut har fattats, trots att både EU-kommissionen och EU-parlamentet vill ha slopad tidsomställning.. Trögheten ligger tydligen hos Ministerrådet som fortfarande inte satt ned foten.. För många tjänstemän kan tänkas..
Nu är det bara att vänta på sommertid som väl infaller i slutet av mars? Om inte byråkraterna i EU får något gjort.. Får se om man får uppleva det igen vid någorlunda god vigör..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...