lördag 29 oktober 2022

Arga hundar.

Tydligen så har attacker från hundar ökat och jag känner människor som inte alls är bekväma i sällskap med hunder och blir inte lugnade av "hunden är så snäll".. 😏
"Antalet skador och dödsfall orsakade av hundattacker ökar. I fjol sökte nästan 4 000 personer vård för skador orsakade av hundar. Försvarets hundexpert menar att det är tydligt att vissa hundraser är farligare än andra och att frågan om ett förbud bör utredas.."

Man menar att det bör utredas förbud mot viss hundraser, antar att man då först och främst menar kamphundar.. Vet inte men mycket beror väl också på vilken "uppfostran" hunden fått som med oss mäniskor..
En expert säger att man inte skall spring om man blir attackerad av en hund och inte flaxa med armarna men det är nog inte så jäkla lätt troligtvis biter en hund i samma veva som den rusar fram.. Sen beror det på hur stor hunden är..
Den normala reaktionen om en hund anfaller är väl att fly även om det är meningslöst eller på något sätt försvara sig vilket kan förstärka hundens angrepp.. Men att stå blick stilla, skulle villa se den som gör det..
Internet.

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...