What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 4 november 2022

EINE ARMEE GRETCHEN (1973) Schweitz/Västtyskland/Österrike, 100 minuter. Regi: Erwin C. Dietrich.



Spread zem for ze Führer

Han behöver inte beordra flickorna två gånger precis.

Kriget kärvar för nazityskland och unga flickor står i kö för att hjälpa till med krigsinsatsen. Läkaren (Carl Möhner) som undersöker och godkänner dem är dock inte lika entusiastisk och snart knackar Gestapo på hans dörr. För sin opatriotiska attityd straffas han genom att han skickas direkt till den brutala ryska fronten. Vad värre är, även hans två unga döttrar kallas in för att tjäna tillsammans med de andra villiga flickorna.

Ivrigt väntar de på sin tur att få tjäna Führern.

Efter all modern film här på Udda Film kände vi oss nödgade att återvända till det murriga 70-talet och en härlig nazisploitationvåffla vi trodde vi redan hade sett. Men icke sa Nikolaus! Tydligen hade vi sugit på denna karamell för att avnjuta den vid rätt tillfälle. Den internationella titeln är "She Devils of the SS" vilket förstås är en vilseledande cash-in då töserna gör sin tjänst i Luftwaffe.

För ovanlighetens skull, i dessa sammanhang, inte en äckeldoktor.

Från första sekunden sprider sig ett kollektivt leende över våra läppar när Walter Baumgartners härliga ledmotiv drar igång. Klassisk tysk marschmusik med en jovial flickkör som sjunger "Falleri fallera!". LOL. Snacka om att sätta stämningen. Efter den sköna titelsekvensen dröjer det inte många minuter innan entusiastiska Jungmädel paraderar nakna framför den trötte doktorn. Japp, detta är en ovanlig nazisploitationrulle i den mån att det inte är en WIP-film där offer för regimen näckar och torteras. Nej, här är det Tredje Rikets glada tjejer som gladeligen bjuder in trötta frontsoldater mellan benen för en rejäl moral-boost. 😁 Nej, det handlar inte om några fiktiva Joy Division-förband utan damerna har legitima tjänster inom luftvärnet. De bara råkar vara lite extra sugna på "Blitzkrieg mit dem Fleischgewehr" som Till Lindemann skulle ha sagt.

Däremot funderar denna ledigt klädda läkare hur hon bäst kan utnyttja Mischlingens desperata önskan att tjäna riket.

Filmen är lite spretig då den pendlar mellan lättsam sexkomediton och allvarligare B-krigsdrama. Det är också högst förvånande att se så mycket krut (pun intended) lagt på rekvisita och inspelningsplatser. Man har fiskat fram faktiska Luftwaffe-uniformer, luftvärnskanoner och gamla ryska T-34:or samt arrangerat (förvisso lama) bataljscener. Ryssarna har man inte lagt lika mycket möda på och de ser ut att ha tyska Fallschirmjäger-hjälmar och vara bevandrade i andra slaviska språk än ryska. Kanske var det för att juggestatisterna inte orkade tala annat än sitt eget språk? 😊

Slutfunderat.

Den tunna ursäkten till handling syftar självklart bara till att försätta töserna i nakna eller sexuella situationer och kulmen nås när -SPOILER ALERT- man i slutet måste rädda ett helt gäng av dem, fångade nakna inuti en kyrka, varpå de tillsammans med de tyska soldater springer med studsande bröst i ett regn av granater. 😆 Många har genom åren blivit provocerade av att filmen har tyska protagonister och vi kan bara beklaga att dessa personers intellektuella mognad avstannat i så tidig ålder att de bara kan se världen i svart och vitt samt utan humor.

BETYG: 5(-)/7 Ja vad fan, det är ju ändå sleaze med originalitet och ambitiös produktion, så trots idiotisk story och o-eggande fejksex är det något av en exploitation-pärla och Baumgartners ledmotiv är ju värd extrapoäng bara den!

Alltid mysigt att få hembesök av herrar i läderrock och stetsonhatt.

Trots att denna luftvärnssnubbe inte ser speciellt arisk ut väcker han Jungmädel-flickornas intresse.

Senaste numret av "Signal" är alltid lika spännande!

Mest spännande platsen på tåget: Bakom en Flakvierling.

Erwin C. Dietrich var i en intervju så nöjd med att han hade en faktisk Spitfire med i filmen. Ehh..jo...du Erwin...😏

Trots att de inte är KZ-fångar måste ju flickorna ändå duscha.

Ute i fält är uniformsdisciplinen lite mer avslappnad.

Det föranleder manliga blickar.

Luftwaffe hade tydligen reserverat de bästa strumporna åt sin personal.

Tjejerna lär sig snabbt vad det innebär att LIGGA i fält.

Är det Robert Z'Dars farsa som äcklar sig?

Empatin du möter efter att Robert Z'Dars farsa våldtagit dig.

Mycket hajlande i denna film. Här med kläder på.

Vad skjuter MG:n på?

Aha! Det verkar ju vettigt.

Men se på fan! Det gick vägen.

Det måste firas med en riktigt fin tårta.

Och lite nazi-stripp.

Inget kan rädda honom från The 1000 yard stare.

En "ryss" får det hett om öronen.

Trailer auf Englisch, men man kan höra det muntra soundtracket i bakgrunden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar