What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 14 oktober 2022

THE GARDENER (2021) Storbritannien, 88 minuter. Regi: Scott Jeffrey & Rebecca Matthews.



Bronzi ansar muppskurkar

Tobias Forge vill ensam ha all ära.

Peter (Robert Bronzi) lever ett stillsamt liv som trädgårdsmästare hos en välbärgad familj på landet. När ett gäng brottslingar bryter sig in i tron om att huset är tomt är delar av familjen fortfarande hemma och inbrottet förvandlas till en gisslansituation. Peters lugna tillvaro slås i spillror och instinkterna från hans förflutna tillvaro som dekorerad soldat väcks till liv.

Man vet aldrig var den handen varit.

Vår Bronzi-festival här på Udda Film är rena rama bergodalbanan då vi åker ner i en riktig dal här med denna dynghög till film. Föga förvånande kanske då det återigen är det inkompetenta paret Jeffrey/Matthews som gjorde Exorcist Vengeance (2022) som har kokat ihop denna träcksoppa. Förutom vår hjälte Bronzi är även Nicola Wright med igen. Här som modern i familjen. Eller "tillbaka"... Vår kronologi är helt off i denna festival så den här rullen kom faktiskt innan "Exorcist Vengeance".

Men i övrigt är han en total mysgubbe.

Vi får ett dumt manus serverat, fullt av korkade karaktärer som ska gestaltas av inte alltför talangfulla skådespelare. Att då ett par klåparregissörer ska göra film av detta är ju dömt att misslyckas. Det som är intressant med den här våfflan är att vi får se en ny sida av Bronzis "breda" skådespelarregister. I drygt halva rullen är han en fridsam gullegullfarbror som helst påtar i jorden, läser böcker om vildblommor och introducerar familjens yngste son för trädgårdsmästarjobbets fascinerande tillvaro. Så våldet står mestadels skurkarna för. Våldet borde ha begränsats till användandet av skjutvapen och andra tillhyggen eftersom vi får presenterat en masterclass i usel koreografi vad beträffar slagsmål. Vår favorit är när Bronzi snällt håller upp ett spadhandtag framför sig som en niding kan hoppsparka itu. Men men, eftersom Gary Daniels är med och spelar gangsterboss måste det väl inkluderas en massa fajtingscener. Det spelar förstås ingen roll om även hans scener ser ut som skit.

I dessa engelska kalkoner måste det alltid finnas en asshole:ig äldre man.

Precis som i "Exorcist Vengeance" stinker det av brittisk gråtristess över produktionen. Ni vet, lite som att titta på "Hem till Gården" istället för t ex "Kojak". Inte ens kalkonelementen gör det speciellt mycket roligare och The Bronze kommer inte alls till sin rätta här. Regissörerna är dock schysta mot honom och låter honom tydligen alltid slänga in ungerska referenser. Här får hans karaktär snacka om att göra gulasch - MEN! - i ett rent helgerån handlar det då om vegetarisk sådan. Vad ska de hitta på härnäst? En grogg utan brännvin???

BETYG: 2(-)/7 Vi hoppas Bronzi inte gör fler filmer med dessa tråknötter.

Den här kommer enligt Bronzi skapa riktigt fina minnen.

Familj med socialt distanserad julmiddag.

Bronzi formar den unge mannen till en potentiellt mästerlig trädgårdsarbetare.

Gary kör en muskelkata.

Filmens nödvändigaste statist är mannen i bakgrunden som ivrigt panorerar fram och tillbaka med pistolen. Ingen bryr sig. 😄

Japp. Du kan gå hem nu. 😂

The Bronzerner myser med en god blombok.

Samtidigt inne i huset.

 Hoppsan!

Trädgårdsmästaren är även fönstertittare.

Se så snällt Bronzi väntar på att nidingen ska slå en volt och knäcka spadskaftet han håller i.

Roooooxanne,  du behöver inte tända det röda ljuset.

"Den hälsenan behöver ansas!"

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar