What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 29 juli 2022

IRON WARRIOR (1987) Italien/Nederländerna, 87 minuter. Regi: Alfonso Brescia.



Från Bayern till Malta

Ungersk häxa fångad i en rockring med en projicerad grekisk 80-talskör i bakgrunden.

Ators (Miles O'Keeffe) bror blir kidnappad av häxan Phoedra (Elisabeth Kaza) när de två pojkarna är ute och leker. 18 år senare är häxan fri från sin fångenskap i Undervärlden och vill nu sprida ondska över världen. Hon börjar med att attackera kungadömet m h a en oövervinnerlig krigare. Prinsessan Janna (Savina Gersak) lyckas fly och får tag på Ator med vars hjälp hon vill förgöra Phoedra och hennes ondskefulla här.

Hitlerperspektiv på Ator när han beter sig episkt.

Udda Film återstiftar bekantskapen med Ator* i denna tredje del i en filmserie som tydligen Brescia ville reboota totalt. Våfflan har därmed noll att göra med Joe D'Amatos tidigare filmer. Detta trots att O'Keeffe fortfarande är i huvudrollen. Nåja. Låt oss se vart Brescias tolkning tar vägen då.

Det blir alltid en fnittrig dans när prinsessan ska kläs i semitäckande kläder.

Jo, typ ner i toaletten... Det är lite små-sleazigt med unga 80-talsbrudar som skuttar omkring med sina A-kupor synliga genom genomskinliga klänningar. Den vackra Tiziana Altieri, som spelar den unga versionen av häxan, lättar t o m helt på de fladdrande tygpaltorna och visar oss alla att man minsann körde med ansad 80-talsbuske i de svunna tiderna när trollkarlar och häxor regerade! So far so good. Den ondskefulle krigaren, som enligt en pålagd berättarröst är mer maskin än människa (ville man snabbt casha in på Terminator??), ser cool ut i sin kromade dödskallemask men sedan är det slut på det roliga.

Den ungerska häxan glider fram på bästa Nosferatu-vis. Notera även 80-talsblås i håret!

Man kanske borde ha anat tristessnivån när rullen börjar med oändliga förtexter ackompanjerade med så gott som stulen Star Trek-musik. Det är sedan ett evigt fantasy-pladdrande som ingen jävel är intresserad av. När det sedan vankas våld och bataljer är det slätstruket och oblodigt. Passande nog får Ator ofta på sig en scarf framför nyllet när det vankas fajt så man inte behöver klippa runt stuntmannens fejs alltför mycket.

Trogar wants YOU to delta i pisstråkig B-film.

De vackra och coola inspelningsplatserna är så gott som förspillda i denna tråkiga soppa som inte leder någonstans. Delar av dialogen drunknar lätt i det för höga musikspåret och slutet är helt obegripligt. Inte ens töntigt poserande med svärd och skrattretande kamerasvep kunde rädda våfflan från tristessdöden.

BETYG: 2/7 Astråkig film som bara får poäng för den lilla sleaze som finns samt skyltdockorna som kastades ut för stup.

Ator har just lärt sig hur brasiliansk vaxning ser ut.

Ett gäng Jawa-dvärgar utövar bondage på prinsessan, med en twist.

Oj! Är det så där de ser ut?

I en tid när trollkarlar och häxor regerade kunde man även förlita sig på motorfordon med rejält lastutrymme.

Den ungerska häxan visar att det inte finns nån anledning att sluta skeka bara för att man närmar sig pensionsåldern.

Trogar pratar inte gärna om sitt svåra Bela Lugosi-komplex.

Behold! Karl-Alfreds mysiga boning. Nån som har lite spenat?

Akta! Det är stor risk att det dyker upp en blek snubbe med spikar i huvudet som kommer med läskiga löften.

Episkt vulkanutbrott på GIGANTISK ö.

Den ungerska häxan har fått tag på Hellraiser-boxen och passar på att ge hela världen fingret.

Ånej! Danskjävlarna har tagit över kungadömet.

Kvällens orkester är Slipknot.

Fan, festa kan de i alla fall, danskjävlarna. Rena rama "Idioterna".

Brinnande skyltdocka istället för lealösing.

Trailer

Hela rullen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar