på höstens kant..

Hej!

Det suger i bloggtarmen!! 🤪

Nee, men ärligt, jag känner jag måste skriva av mig, är ju så att jag en gång i tiden började blogga, det var terapi att få skriva av sig alla tankar, kräkas ut negetiviteter, drömmar och katastrofala händelser!

Idag är det år 2022 med krig i vårt närområde, med SD vid regering ( läs vid, inte i), vi har dom fräckaste soppa priserna och dom ännu mer fräckaste elpriserna‼️😲

What a fuck?! Vad fan hände igentligen?!

Min tanke är till o börja med att " fy fan va bra vi HAFT det" lite som, man saknar inte kon förens båset är tomt" 
Man är nog generellt dålig på att uppskatta det man har. 
Nu går vi in i en ny tid med nya utmaningar, åh jag som en SD fan har stora förhoppningar om att framtiden blir bättre .

Meen, politiken e inte min närmaste vän som upptar min mesta tid, även fast även JAG blivit en aning insatt å intresserad det senaste med SD som klättrat upp för trät, men det var inte det ja ville , eller behövde skriva om idag.

MEN Vart går mina tankar igentligen? Har så mycket som snurrar runt i huvudet.

Jag närmar mig 40 strecket, å aldrig har jag haft sån ångest som jag har till denna "födelsedag"Min familj vill ha 40 års fest!!?!

Vadå liksom?! Vad finns här att fira??! En 40 årig nucka utan man, sambo el barn, som vare sig varit gift eller ens förlovad?! Tretar fram som betongarbetare å försöker få vardagen att gå ihop?! Lika fattig nu som för 20 år sen! 
NEJ! Det finns ingenting att fira om man inte vill fira mina nya rynkor jag fått eller mina gråa hårstrån som envist dyker upp här å där på mitt tidigare kraftigt röda hår!
Eller min alltmer förslappade kropp som får mig att känna mig som 75ÅR  på morgonen och 95ÅR efter ett arbetspass på UBAB.


JAPP , jag är tillbaka på betongfabriken i Timelle!
Och jag ÄLSKAR det!! 
Ja det gör jag. Jobbet på Ubab räddade mig inte bara undan en personlig konkurs men räddade faktiskt mig som person. Jag är så jävla glad och tacksam att jag fick komma tillbaka till mitt kvällsskift å få jobba med människor som känns som min familj, Vladimir, Pelle å den rolige albanen Petrit. Jag älskar dom allesammans!
Ni är bäst!!


Ja, jag vet, jag är ju inte personen med flest vänner, har alltid varit en ensamvarg å trivs väldigt bra i mitt eget sällskap, därför e det så härligt att ja har mina vänner på mitt jobb, sen kan jag gå hem å vara med mig själv, i mina egna tankar, oftast trivs ja bra i det, men ibland känner jag mig så ofattbart ensam när jag under mina 3 dagar som ledig kommer tillbaka till jobbet å plötsligt kommer underfund med att jag faktiskt bara pratat med Waylon, Zorro, Punkiz , Japp, Fia, Löwi och den kloka damen å alla dom går på 4 ben å har antingen tassar eller hovar förutom kloka damen då, som är mitt sk " husspöke"🤔 inte en människoröst förutom min egen har jag hört. Då kan jag ibland känna lite ...missmod? Eller ensamhet? 🤔



Kloka damen, undrar ni?
Jag ska berätta om henne! 
Från dag ett då jag klev in på Torpet Brattelid kände jag en vänlig själ som huserade här. Jag kunde bara få fram att det var en kvinna och hon ville mig väl, hon välkomnade mig till Brattelid.
Idag snart 6 år senare har jag fått reda på av ett väldigt proffisionellt medium från Sandhem att jag verkligen har en kvinna här i mitt hus som oxå agerar som en av mina skyddsänglar. 
Hon bodde här på Brattelid på tidigt 1800 tal. Och hon var en gumma som folk gick till för att få kloka råd och tips.
Enligt medium har hon slagit sina vingar om mig och försöker hjälpa å beskydda mig genom livet 💖 och det känns väldigt bra 🥰
Så nu när jag fått henne bekräftad pratar jag med henne lite då och då, och hon har verkligen bevisat att hon lyssnar på mig.🥰‼️
Jag har pratat med henne under åren som gått oxå men då har det mer vart att när ja tex åkt hemifrån så har ja bett henne tagit hand om huset å hundarna" lite sådär spontant å naturligt kläckt ur mig det innan ja åker😅

Ja, hästarna undrar ni kanske? Bor inte dom kvar på Brattelid?

Nej, dom gör inte det. Beslutade att flytta dom till min vän Veronica i Kättilstorp för ett år sen. Det är samma ställe där jag alltid haft dom på sommarbete.


I och med det beslutet tror jag mina axlar sjunkit 10 cm ! 😅 
Så skönt att veta att nån ser till dom medans jag jobbar! Det var en oerhörd stress jag jämt bar på när jag jobbade,, " vad gör hästarna nu? E dom lugna? Eller rejsar dom? Mår Fia bra? Är hon halt? Tänk om hon gjort sig illa!!!😱😬🤯😳😲

Ja, det är min lilla Fia, min otursfågel som fått mig in i sånna tankebanor, efter alla hennes otursskador. Löwi, min trygga Löwi är jag inte alls bekymrad för. Men Fia har satt sig som ett  skruvstäd i hjärtat på mig efter allt som hänt.


Så nu känns det bra att dom bor borta ett tag ❤️
Fia har ju nu officiellt blivit nedgraderad till endast sällskapshäst efter sin senaste skada som hon ådrog sig för drygt ett år sen då hon i hagen på nått sett pajade hennes högra fram kota, 😭😔🥺
Som jag gråtit för henne. 🥺 Helt sjukt. Men nu har jag kommit till insikt å vetskap om att hon aldrig mer kan ridas. Å på nåt sätt, i och med den vetskapen, domen, så känns det lättare, nu behöver jag inte längre undra.
Nu är hon sällskapshäst. Punkt slut.


Och Löwi? Vad kan jag berätta om han undrar ni? Blev han inriden eller?

Jaa! Jag är såå glad att han finns i mitt liv och att jag faktiskt har en häst jag kan rida på!!🥰❤️‼️ LÖWI är helt bäst, min soulmate och äkta kärlek, han är unik och han är sänd från min Shakira, 100% !!
Hur kan du veta det undrar ni?

Jo, min lärare inom djurkommunikation berättade att Shakira skickat honom till mig. Hon berättade oxå att Shakira då( för ca 2 år sen) lånade en annans kropp och att hon fanns närmare än vad jag vet. 
Då var Löwi helt ny hos mig, och min känsla har hela tiden vart att Shakira har nåt med Löwi att göra, så jag gick ut i hagen där löwi och Fia stod , å gick rakt fram till löwi och sa:

VAD GÖR POJKARNA MED FLICKORNA LÖWI?
varpå Löwi tog tag i jackans dragkedja , drog ned den å tog av mig jackan!!!

Detta är ett " hyss" jag bara lärt Shakira en gång i tiden, å nu gjorde min nya häst som ja inte ens hunnit lära känna, hennes hyss"!? 

Snacka om att jag blev ställd!! 😳 Och övertygad.
Och fylld med känslor i överflöd!! 

Vi vet så lite, det finns sååååå mycket mera än vi vet i detta universum.🙏

Hur som helst, Löwi och jag tävlade vår första tävling i somras i grenen "western riding" å vi blev placerade på 4e plats! Så otroligt nöjd och stolt jag är över vår prestation! Med tanke på min nästan dödliga nervositet typ 3 månader innan, å Löwis första gång ute på nåt sånt,, så tycker jag vi var BÄST ‼️😁🥰❤️😁‼️



OJ VA LÅNGT DETTA INLÄGG BLEV! SORRY, MEN JA SA JU JAG MÅSTE SKRIVA AV MIG😉

kanske blir detta starten på att återta bloggen? 
Ja vågar inget lova men kanske.

Ha det bra nu! Och ta hand om varandra, och lev i nuet och uppskatta det ni har! Peace love and understanding❤️









2 kommentarer
Anonym

Grymt bra skrivet 😊

Svar: Jaså? vilken del? tack för din kommentar 🙏❤️
Sara Rygaard

Mink

Äntligen får man läsa om dig igen Sara😘

Svar: haha😅 som ni har längtat, huh? 🤣🤣
Sara Rygaard