tinzzz.blogg.se

Jag har startat min blogg för att inspirera andra till träning, främst löpning. Men också för att få tips och inspiration från andra! Motton: Aldrig ge upp och när det gör ont och är jobbigt det är då det ger som mest!

Skidor, intervaller, lugn distans och backintervaller!

Kategori: Allmänt, Löpning, morgonträning, rehab, skidor, styrketräning, sub 40, yinyoga

Hej!
 
Redan fredag snart igen, idag är det torsdag. Det känns som om veckorna innehåller mest måndagar och fredagar... Tiden går så fort. Man får försöka stanna upp och njuta även av vardagen och inte bara helgerna, det funkar ibland och ibland inte då dagarna bara rusar förbi. Känns ofta som om man skulle behöva några extra timmar varje dygn för att hinna med allt man vill göra! Men så känner nog många!
 
I måndags hade jag vilodag från träningen. Men min man och yngsta son skulle åka skidor och då kunde jag inte låta bli att hänga på. Det blev ett lugnt pass i varierat tempo. Lite med sonen och lite själv. Jag körde klassisk åkning. Spåren var bra! Det blev totalt 45 minuter. Jag vet inte riktigt hur långt då jag tappade räkningen på hur många varv vi kört. Men det var kul med vinterns första skidpass! Det blir det flera men mest för utfyllnad och återhämtning då jag måste tänka på mitt löparmål!
(null)
 
I tisdags åkte jag till gymmet på kvällen för att först köra ett löppass med mina intervaller mot sub 40. Denna gången körde jag totalt 75 minuter och 13,7 km. Började med 20 minuter uppvärmning. Sedan intervallerna 10 gånger 500 meter med 1,5 minuter gåvila mellan. Lutningen genom hela passet var 1% som vanligt. Körde intervallerna i tänkta målfarten för milen 4 min/km. Sedan nedjogg i 20 minuter. Innan jag avslutade passet och åkte hem körde jag rehab för höften och yinyoga. Så gött att jag fixar dessa intervaller utan att vara helt död efteråt, det finns hopp. Jag mådde lite illa mellan sista intervallerna under vilan. Men så fort jag började springa igen gick det över. Efteråt var det också lugnt!
(null)
 
I onsdags gav jag mig ut på ett lugnt distanspass. Syftet med det var återhämtning. Jag höll ned farten men det blev ändå lite jobbigare än jag tänkt. Det var nämligen massa slask och halt på vägarna. Jag hade också varit och lämnat blod precis innan. Men jag körde i 47 minuter och det var jag nöjd med!
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Idag är det torsdag och jag gick upp tidigt för att köra ett morgonpass på gymmet. Jag började med löpningen på bandet. Idag var det backe som gällde. Jag värmde upp i 30 minuter i lugn fart. Sedan intervallerna som jag fått tips från på tror det var runnersworlds hemsida. Alla intervaller körde jag i en fart av 5:30 min/km fart 10,9. Började med 500 meter i lutning 2,5% - stå/gåvila 1 minut - intervall 500 meter i lutning 3% - stå/gåvila 1 minut - intervall 500 meter i lutning 3,5% - gå/ståvila 1 minut o.s.v. Sedan fortsatte jag så upp till och med 7%, det blev totalt 10 intervaller. Mellan de sista tre mådde jag ganska illa. Men precis som i tisdags så fort jag började köra intervallen igen så gick det över. Efter körde jag lite gå och jogg i 10 minuter. Så totalt 77 minuter och 30 sekunder. Sedan var jag ganska så mör. Men jag orkade köra ett par styrkeövningar och rehab för höften innan jag duschade och gick till jobbet.  
(null)
Nöjd efter ett bra pass!
(null)
 
Mina yinyoga övningar har jag gjort flera gånger i veckan på jobbet på min rast. Det är perfekt att utnyttja den tiden till sådant när man ändå inte gör något vettigt då. Förr i tiden satt man i personalrummet och pratade med kollegor men nu ska man ju undvika det. Då gäller det att ta möjligheten att utnyttja det!
 
Under veckan har jag ju såklart också lyssnat på bästa poddarna under mina pass. Jag har lyssnat på "Löpning och livet", "RW-podden", "On the run" och "Träningspodden". Den sistnämnda har jag upptäckt för lite sedan så där har jag många avsnitt att lyssna ikapp. Har tre favoritpoddar till som är "Ewerlöf och Månström", "Marathonpodden" och "Runacademy Löparpodden". Men de tre har inte kommit med något nytt den senaste tiden.
 
Trevlig helg till de som läser detta!
Kram
 
Kommentera inlägget här: