thewaytoahealthierme.blogg.se

2022-03-22
11:36:55

Film 42. Lady och Lufsen (tecknat)




Lady och Lufsens romantiska middag på bakgården till Tonys restaurang är filmhistoria. Lufsen är en hemlös men glad och gatuvan vagabond. Lady är en söt liten bortskämd cockerspaniel av klass. Trots deras olika ursprung uppstår en osannolik romans då de två plötsligt möts. Men vägen till deras eviga lycka är lång. Den kantas av misstänksamma grannhundar, hundfångare och av två skenheliga siameskatter.


Ska jag vara helt ärlig så tyckte jag att denna film var ganska tråkig när jag var liten.. men nu som vuxen tänkte jag titta på denna med öppet sinne. Jag tänkte i alla fall försöka.

Jag har inte ro till att sitta helt stilla idag då jag håller på att vårstäda, så jag har gått fram och tillbaka och har därför pausat filmen några gånger. Den är visserligen kort men det är som det är, så att säga. 😅

När Lady är valp och de opälsklädda föräldrarna stänger in henne i köket för att hon ska lära sig att sova där och Lady börjar gnälla.. det får mig att tänka på när Zoey var kattunge. Hon var, och fortfarande är, mörkrädd trots att hon är ett kattdjur. Kattdjur är nämligen nattdjur som ser i mörkret och är ganska pigga på att leka och jaga när mörkret faller på.. sådan är dock inte Zoey.. hon går istället runt och skriker om jag möjligtvis skulle råka släcka lampan på natten. Vad händer när jag tänder den tror ni? Då lugnar hon ner sig och tystnar och så har hon gjort sedan hon föddes typ. ♥️😍 Älskade tokkatt♥️😍

Jag förstår inte riktigt varför Disney måste be om ursäkt för de karaktärer de har som kan verka vara rasistiska.. jag menar, det är ju inte gjort nutid och när denna filmen gjordes så hade i alla fall människor humor. För jag ser det som så att den rasistiska biten i filmen, här Siameskatterna exempelvis, är ett utomordentligt bra sätt att bryta tabun om stereotyper. Ett humoristiskt inslag.

Lufsen lever, i alla fall enligt honom själv, som den perfekta gstuhunden. Han har den ultimata lyxen. Men det är ett tufft liv att ständigt behöva flytta från familj till familj och aldrig känna sig riktigt hemma någonstans. Inte ens gatan är trygg för honom, trots att han påstår det.. förmodligen för att han inte vet bättre.

Jag älskar denna repliken "Mama Mia, hundere börja prata mat!" 🤣♥️


Efter mycket om och men så får Lufsen i alla fall ett hem. Tillsammans med Lady. Hennes pälslösa föräldrar adopterar honom. Och dom får valpar!♥️

Jag tyckte att den var mycket mer sevärd nu än jag tyckte när jag var barn. Man kanske måste vara lite äldre för att uppskatta det fina i just den här filmen.


Lady och Lufsen
1 Timme och 19 Minuter
😻😻😻😻(4/5)








Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: