thewaytoahealthierme.blogg.se

2022-03-18
07:02:42

Film 40. Skönheten Och Odjuret (tecknad)


Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under Odjurets yta.

Jag tycker verkligen om Disneys något snällare version av bröderna Grimms berättelser, denna film är dock baserad på en roman skriven av en kvinnlig författare på 1700 talet, vilket jag finner väldigt intressant!

Först och främst så kan jag alla låtar i den här filmen. Jag vet inte om det är bra eller bara pinsamt, men jag kan aldrig hålla emot när jag ser den här filmen och sjunger med i varenda låt. Jag tycker att det är roligt att jag kan dom, men lite pinsamt är det nog ändå. 😅 Men det skiter jag i för Disney var min barndom. Det fanns filmer som jag spolade tillbaka bara för att se igen - direkt. Den här filmen var en av dom.

Gastan är ett riktigt jävla svin! Självgod och narcissistisk så in i helvete. Nästan så att man blir illamående 🤢 men åh vad jag älskar när Belle öppnar dörren bakom honom vilket resulterar i att han ramlar ner i gyttjan med grisarna. 🤣

Väggen i baren som håller hans "jakttroffeer" är grotesk.. och jag upptäckte just något läskigt.. det är ett rådjur=Bambis mamma, måsen från Lilla sjöjungfrun, ett vårtsvinshuvud (Pumba), en räv=Mickes mamma, en björn (från Björnbröder (?!)) en Uggla (Uggla från Nalle Puh?) 🤔😲😭

Jag tycker om att Belles pappa bara ifrågasätter "litegrann" när han upptäcker ett helt slott som blivit förtrollat. Hans reaktion är givetvis att bli rädd, först, men när han förstår att det handlar om levande saker så blir han snarare förtjust än rädd. Jag tycker att det är så sorgligt, scenen där odjuret slänger in honom i buren som bär honom tillbaka till byn.. att Belle inte ens fick chansen att ta farväl svider oerhört mycket i hjärtat på mig..

Redan från början när Odjuret träffar Belle och visar henne till ett bekvämare rum än fängelsetornet så märks det att han egentligen inte alls är så ond som han ser ut och verkar. Han är inte snäll, det är verkligen inte rätt ord att använda.. men att han är osäker på hur man ska bete sig är en självklarhet.. osäker och kanske en aning rädd.. för att bli dömd utan att ha fått chansen att visa sina andra sidor.

Tragiskt egentligen om man tänker efter.. prinsen (odjuret alltså) har en ros som vissnar om han inte hittar någon som kan älska honom för den han är innerst inne och den är inne på sista bladet i slutet av filmen alltså har han fyllt 21 år.. och han har varit förtrollad i flera år.. undrar hur gammal han egentligen var när häxan förvandla honom till ett odjur..? 🥺

Synen när Belle ser alla böcker i biblioteket på slottet. Så enormt många böcker. Jag skulle vilja låna några. 😁

Knäppt är det ändå.. att Belle, trots att hon är fånge, så faller hon för Odjuret. Prinsen heter egentligen Adam men det är något man aldrig får reda på i filmen tyvärr.. men jag tror att som barn så ser man inte såna saker, det är först som vuxen som man tycker att det verkar lite konstigt att hon trots sin fångenskap förälskar sig i sin fångvaktare.. det är ju nästan Stockholms syndromet.. då man får sympati och empati för sin fångvaktare.. läskigt ju när man tänker närmare på det.

Trots det så älskar jag verkligen den här filmen.

Skönheten Och Odjuret
1 Timme och 31 Minuter
😻😻😻😻😻(5/5)



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: