thewaytoahealthierme.blogg.se

2022-04-15
00:03:56

Film 47. Den Lilla Sjöjungfrun




Sjöjungfrun Ariel blir förälskad i prins Eric. För att bli människa måste Ariel lämna ifrån sig sin röst till en ond häxa. Ger inte Eric Ariel den sanna kärlekens kyss så blir hon häxans slav för alltid.

Det här var min favoritfilm när jag var liten, på den tiden som det fanns VHS så kunde jag spola tillbaka bandet två-tre gånger på samma dag bara för att se den igen och igen..undrar om jag fortfarande tycker att den är lika bra då som nu..? Var ett tag sedan jag såg den, därför jag vill se den igen nu. 😍

Måsart, måsen i denna filmen, är ju för go asså. Han förklarar om människans saker som att det han sa var något smart och logiskt.. och det enda han har är fel 🤣 som Dinkelhopparen (en gaffel) beskriver han som en hårborste. 

Jag tyckte som liten alltid att kung Triton var dum med Ariel som inte lät henne träffa människor.. men nu som vuxen så förstår jag hur han tänker och känner.. och han vill ju bara skydda sin yngsta dotter.. som enbart är 16 år gammal i den här filmen 🤣🙈🙈🤣 

Jag vet inte om det är pinsamt eller roligt, men jag kan alla låtarna i denna film så jag sjunger med i varenda en. 

Jag tyckte att Ursula var läskig när jag var liten.. det tycker jag nu också 😅 men.. 

Ursula är typ den karaktär med mest bakgrund och historia som Disney klippt bort för att göra filmen kortare och mindre komplicerad.. men om man läser information om henne och gräver lite djupare så får man veta att Ursula är Tritons syster. DET är intressant tycker jag! Det betyder ju att Ursula är faster till Ariel och att hon en gång var en sjöjungfru.

Den lilla sjöjungfrun
1 Timme och 23 Minuter
😻😻😻😻😻(5/5)



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: