Sylvia

Direktlänk till inlägg 11 september 2018

Smarta maskiner!

Av Sylvia - 11 september 2018 18:00


Hej fina...

 

                                         I samarbete med PGW

 

September är här och därmed årets första höstmånad. Mörkret kommer redan tidigare om kvällarna, har ni märket det? Än viner inte höststormarna runt knuten men de lär komma.

 

Jag gillar verkligen hösten!

 

De mörka regniga dagarna är det mysigt att krypa ner under filten med en god bok eller en bra film på TV och lyssna på regnet som pladdrar mot fönsterna. Tända en massa ljus och bara njuta av denna lite lugnare årstid. De fina höstdagarna vill jag helst tillbringa utomhus, gärna i skogen där löven exploderar i färger och lukten av fuktig mossa och blad blandar sig. Med hösten kommer också en lite krispigare luft och även om det inte behöver vara superkyligt är det ändå dags att leta efter vantar och mössa för tids nog behövs dem!

 

 

 

Jag förknippar också hösten med mat på ett annat sätt. Mustiga grytor, långkok och goda såser. Tiden till matlagning är begränsad hos mig. När jag har killarna är det fullt ös och då blir ofta matlagningen lidande. Vi äter lagad mat men det blir ofta samma typ av rätter så som spagetti och köttfärssås, lasagne, stekt falukorv med pasta eller pulvermos, fiskpinnar, taco, stekta kycklingfiléer och så vidare.

 

Jag hade gärna haft någon smart lösning på det där med matlagningen. Väldigt gärna en kock som lagade nyttig mat till oss alla tre, gärna kalorisnålt till mig med viktväktarnas poängräkning...haha...ja önska kan man ju göra hej vilt!

 

 

 

Men det finns faktiskt lösningar som man kanske borde fundera på i form av smarta köksmaskiner. Den maskin som jag tänker närmast på är en multikokare. Det låter frestande att kunna tillaga flera rätter på en och samma gång på ett hälsosamt sätt och dessutom kunna ställa in timern så att maten är klar när man kommer hem.


Låter lite för bra för att vara sant men kanske värt att läsa mer om?


På PGWs hemsida finns det lite av allt möjligt och man kan också nörda in på ämnet maltextrakt om man nu blir sugen på att göra sin egen öl till höstmiddagen. Visste ni till exempel att man bland annat använder chokladmalt för att få fram mörk öl?! Lite kul för en chokladälskare som mig.


 


Kram 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sylvia - 8 maj 2020 12:18


  Välkomna att kika in hos mig HÄR på www.sylviabloggen2.wordpress.com   KRAM  ...

Av Sylvia - 31 oktober 2018 10:40

  Hej fina...   Klicka HÄR så kan ni följa mina senaste inlägg på sylviabloggen.wordpress.com       Välkomna!Kram S ...

Av Sylvia - 29 oktober 2018 18:15

  Hej där...   Nästa år, 2019 är det minsann hela 10 år sedan jag började blogga!     Jag har varit trogen bloggplatsen i alla dessa år även om jag flera gånger tänkt att det kanske är dags att byta portal.   Ska 2019 bli året då ...

Av Sylvia - 25 oktober 2018 21:24

Hej fina... Torsdagkvällen är kommen och arbetsveckan är snart slut. Oliver har varit både i Ängelholm och i Jönköping med skolan denna veckan. Utflykten till Jönköping berättade unge herr Olsson om hyfsat sent i tisdagskväll. Det innebar att de skul...

Av Sylvia - 23 oktober 2018 19:27

Hej där...Nu är hösten här med besked. Idag vaknade vi upp till en mörk, regnig och ruskig dag och vindar med stormstyrka.Just idag skulle Oliver ta tåget till UpZone i Ängelholms hembygdspark (med skolan) för att prova deras höghöjdsbana uppe bland ...

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards