Spel

Kommentera
 

Min kompis är här för hans familj är på bilsemester, inget bra för en hund med bilsemester så vi roar oss med att vistas i naturen och på golfbanan. 

Nej inte på några av de vanliga golfbanorna utan på den nya artonhålsbanan för frisbeegolf.

Fast vi lirar inte fresbee eftersom han blir lite väl uppspelt och tuggar sönder frisbeen och han är nog lite för gammal med sina 12 år att springa efter saken i värmen.

Han nöjer sig med att som synes äta av det saftiga gräset.

Vad blev det förresten av den vackra naturstigen som gick över ängarna efter att dom lagt ner fiber där stigen var, det är fortfarande en nyplöjd åker fast nu lite torrare.

 

 

Vi tog en promenad genom skogen och upptäckte att de nyligen  röjt och utökat banan och vi träffade otroligt nog några som spelade och de sade att det var en väldigt fin bana.

 

Hade tidigare under åren tänkt att det är konstigt att man bygger banor som man mycket sällan ser folk spelar på och nu hade de byggt ut banan från 9 till 18 hål.

 

Funderade på om det finns någon klubb för sporten i Bro och när jag kom hem googlade jag och fick träff på kommunens sida med Frisbeegolf/Discgolfbanan Bro och en bild på en 9-hålsbana.

 

Alltså ingen klubb man kan ansluta sig till och ingen reklam för banan, inte undra på att det är så lite folk som spelar när reklamen för banan är osynlig. Vad är det jag missat tro?

 

Eller vad är det kommunen missat trots sin välvilja att bekosta banan?

Kanske är det likadant med den park för olika aktiviteter man byggde för några år sedan invid bro centrum där jag sällan sett några aktiviteter dagtid utom någon helg när det var barn där som antagligen kom från närområdet.

Båda är bra initiativ av troligen förra styret i kommunen till att sysselsätta ungdomarna i Bro men det kanske behövs organiseras som allt för ungdomar numer för att få fart på ungdomen.

Den fick jag i alla fall träff på när jag google med Aktivitetspark i Bro.

 

Nåja nu kan vi se fram mot att se på spelen i OS.

 

OS kan få tankarna att gå till oso som egentligen stavas ozo den grekiska nationaldrycken som dricks tillsammans med vatten som förvandlar drycken till att bli grå.

 

Tänkte på en resa till Rhodos för många år sedan när vi var på en fin restaurang i staden och i närheten av hamnen.

Vi åt något grekiskt antar jag där på terassen men mins inte vad, men vi bestämde oss att beställa nationaldrycken och Coca-Cola som vi fick in tillsammans med ett glas vatten till drycken.

 

Innan den elegante servitören lämnat oss blandade vi Coca-Cola i nationaldrycken vilket tydligen väckte förvåning och kanske förfäran hos den elegante servitören som skyndade därifrån.

 

Efter en stund kunde vi se att personalen nyfiket i rad kikade fram bakom en pelare för att se om vi skulle dricka den nu grådaskiga drycken som mer påminde om diskvatten och som troligen var en skymf mos deras nationaldryck.

 

Vi tokiga svenskar åt, drack och mådde gott betalade och gick förnöjsamt därifrån medan personalen tittade långt efter oss.

 

Kanske tänkte de att svenskarna fått spel eller solsting om man dricker sådant.

Om ni mot förmodan inte har provat kombinationen så prova själv.

 

Trevlig helg och om ni får tråkigt kan ni scrolla ner och läsa mina tidigare inlägg eller välja bland rubrikerna uppe till höger om ni vill undvika politik.

Jag tigger inga pengar eftersom jag bloggar ideellt, men blir glad och tycker mig ha framgång om ni kopierar och delar min blogg.