Framgång

Kommentera


Bro Hof gamla grindar.

Såg en på tv som bloggade om framgång och hur man får framgång.

Framgång är ju en högst personlig och subjektiv sak.

 

Tänkte nu på när jag i unga år som rörmokarlärling var och jobbade på ett nu nedlagt sjukhus i Stockholm och hörde då ett radioprogram som om jag inte mins fel hette "skivor till kaffet". 

En fyndig titel eftersom de runt kaffebordet på olika arbetsplatser fick önska sig en melodi som spelades upp i radion.

 

Den här dagen var de också på ett sjukhus i Stockholm där både personal och patienter fick önska sig musik i radion.

Det var då första gången jag hörde att "den som är frisk önskar sig många saker här i världen, medan den sjuke bara önskar sig en sak," att bli frisk.

 

Visst framgång kan också vara att hålla sig frisk och i god vigör vilket jag personligen försöker göra genom att cykla MTB på skogsstigar och småvägar i omgivningarna, men just u har det varit för vart.

Någon annan kan se det som en framgång att lära sig cykla eller att ha skaffat sig en cykel.

Framgång är alltså en högst personlig sak i tiden.

 

Ibland cyklar jag runt på de små asfalterade slingorna på den vackra golfbanan Bro Hof och jag tror att det är en av de golfbanor som både har den högsta medlemsavgiften och är dyrast i landet att spela på. 

De som spelar där har nog haft viss framgång.

 

Ibland cyklar jag över skogen till banan för Kungsängen golf, en bana med något lägre status kan jag tro, de som spelar där har möjligen lite mindre framgång kan man tänka.

Men de som spelar på de skilda banorna anser nog själva att de har framgång eftersom de spelar golf kan jag också tänka.

Alla framgångar är relativa beroende på var i livet man befinner sig.

 

Den uppnådda framgången kan dock vara skör och kan snabbt förändras av en sämre hälsa som försämrad syn eller bestående ischjas eller något.

Man kan snabbt bli förflyttad till första rutan där man bara önskar bara sig en sak.

 

Polisen har på senare tid haft framgång både med att bekämpa de kriminella i Vårbynätverket som försörjt sig på knarkhandel.

Liksom det stora härvan i Göteborg med knarkförsäljning där 745 köpares identiteter kartlagts och där det till stora delar varit vanliga "Svenson-familjer" varit kunder.

 

Framgångarna för de kriminella var högst temporär och hur framgångsrikt det sedan blir för de som handlat och blir dömda för knarkbrott återstår att se.

 

Hur det går för deras barn är en senare fråga, vem vill ha en knarkande förälder och hur är man som förälder? Knappast någon framgångsrik förebild i alla fall.

 

Har sagt det förut; att det är Svenne som göder de kriminella och som är indirekt skyldiga till mycket av kriminaliteten och skjutningar och sprängningar i samhället.

 

Marknadens lagar gäller; inga köpare ingen marknad.

 

Någon sade bara lite partydroger; vad f.n har man inget konsekvenstänk eller har man knarkat bort en del av järnan eller?

 

Man kan ju undra hur många av de som gapar värst över att utvisa alla utlänningar bidragit till att försörja just dem de säger sig vilja utvisa. 

Finns det månde konsensus här med marknadsföringen?

 

Polisen har också haft framgång med den som de säger största bedrägerihärva mot staten någonsin när de nystar upp momsbedrägerier som ett kriminellt nätverk sysslat med.

 

Ett i storleksordningen lika stort bedrägeri som Alliansen bedrev när de sålde ut och privatiserade svenskarnas gemensamma företag,

det som Anders Borg hade framgång med och blev hyllad för.

Hur svårt var det? 

 

Vet inte om han också hjälpte till att försörja de kriminella eftersom han blev hög och körde den egna lilla helikoptern på en fest i skärgården.

 

Det jag vill säga med det är att framgång är något som ens ego sätter upp ramarna för och som man lätt kan bli av med.

 

Framgång i det lilla kan också vara att som bloggare eller författare att bli läst och få betydelse för någon annan.

 

Visst kan det vara lätt att tro att det är fiktiva personer i mina böcker och glömma att det faktiskt handlar om verkligheten med både motgångar och framgångar.

 

 

Omslaget till min första bok i min biografi i en serie på just nu fyra böcker. Bilden är på Aske där jag bodde som barn en tid.

 

Att få framgång till någons gemenskap genom att ge något så enkelt som en blomma eller en komplimang. 

 

Tänk på vad som är framgång för dig.

 

Trevlig helg och om ni får tråkigt kan ni scrolla ner och läsa mina tidigare inlägg eller välja bland rubrikerna uppe till höger om ni vill undvika politik.

 

Jag tigger inga pengar eftersom jag bloggar ideellt, men blir glad och tycker mig ha framgång om ni kopierar och delar min blogg.