Limerick

Kommentera
En ko kan man tro fick väljäst enselage i Bro.

Eller gräs från Hötorget då måntro.

Hon blev hö,g, knall och sne o halka snett breve.

I hennes fall såg man att det var en låglandsras.

Det är inte alltid man går rakt på kalas.

Kor kan vara viga men bilden förtäljer det är nog en kviga.

Det gick bra och inget blev brutet berättas nu i slutet.

Ko-misk historia det här som slutade utan besvär.

Sensmoralen är; akta dig för sådant som är jäst eller något från Hötorget eller plattan, man kan bli snurrig i skallen som attan.

 

Visst mins vi med saknad giganterna Hasse & Tage och hur de skruvade ihop fantastiska limerickar, men utan jämförelse så var det här mitt eget försök.

På tal om ko så fick jag då äntligen den tredje Co-vid 19 eller veti17 sprutan och vanlig höstinfluensa- vassin, en injektion i varje axel.

Efter någon dag blev jag lite matt och skulle nog behövt en sepåfantablett eller något.

 

Såg på tv när meteorologen släppte väder (förlåt) och förklarade att det blir varmare och blåsigt en tid nu och funderade då på om de som kör el-marknaden har koll på det eller de låtsas som det fortfarande är svinkallt och vindstilla och brassar på med elpriserna.

 

Sjukhus i regionen har gått i stabsläge och man stänger avdelningar på grund av besparingskrav fast regionen går med tre miljarder i överskott, vad är det vi inte fattar?

 

Ni får ursäkta mig men med en dåres envishet tycker jag att vi, folket staten skall styra samhällsbärande funktioner, infrastruktur, sjukvår mm och inte marknaden.

 

Som Karl-Bertils julafton då eller? "Jag har en kommunist i mitt hus" eller något! 

Nej inte alls, socialdemokratisk blandekonomi fungerar alldeles utmärkt i min värld.

 

Vi kunde också se att det byggs jättestora solfångaranläggningar i öknen och att det dras kablar till Europa vilket kan väcka förhoppningar på grön energi. Dock såg jag inte att man tillverkar väte i solanläggningarna, men det kommer nog.

 

Palme-mordet var uppe på tapeten igen och man undrar om polisen klantade till utredningen "med berått mod" eller något för att låna ett uttryck av en populistisk politiker.

 

Min kondis har gått i putten och är som en jäkla åttioårings. Jag har inte kört min MTB sedan den 12/10 när jag gick i väggen, men nu skall jag spotta upp mig och när vädret tillåter och får börja cykla lite på den gamla järngrinden som fått nya däck. 

Vem vill ha en kondis som en åttioåring?

 

Mina tomtar där uppe på loftet har ännu inte fattat hur gammal jag blivit.

 

Trevlig helg och om ni får tråkigt kan ni scrolla ner och läsa mina tidigare inlägg eller välja bland rubrikerna uppe till höger om ni vill undvika politik.

Jag tigger inga pengar eftersom jag bloggar ideellt, men blir glad och tycker mig ha framgång om ni kopierar och delar min blogg.