Plattan klar!

I tisdags var det dags att gjuta plattan till det nya huset och till carport. Formar och alla lager under var förberedda och klara.
Men då gick vågen sönder hos den som skulle leverera betong. Bilarna fick dirigeras om och hämta betong i Jönköping, och tack vare den lösningen så började de rulla in bara lite försenade. Jag blev glad av att se att det fanns både kvinnliga och manliga förare i betongbilarna.
Jag hann annars inte se så mycket, för jag var hemma och tog emot hjälpmedel inför Peppes hemkomst, och sedan åkte jag och hämtade hem honom från sjukhuset. Men jag hann upp ett par vändor, och såg hur det växte fram en bottenplatta.
Ytterst lade de grövre betong, och sedan lite finare på resten. Den jämnades och fyllde ut hela ytan slät och fin. Carporten blev klar först.
Vädret var bra, milt och minimalt med regn. Tur att det inte kom skyfall! När allt var klart täckte de med presseningar (så slipper vi spår i betongen).
Nu är också husets väggar klara på fabriken hos Lövsta trähus, och materialet till carporten levererat. Nästa vecka kommer husets väggar och tak, och då hoppas vi ännu mer på rätt väder och bra flyt så att det snabbt blir tätt. Men det är plastat och skyddat, så det ska nog ordna sig. Känns stabilt med duktiga och noggranna personer både hos Lövsta (Lövsta Trähus - naturliga material och genuint hantverk (lovsta-trahus.se) och Hema.  #Lövstaträhus
Sedan är det ingen brådska, utan sedan går det att få till allt på insidan efterhand under vintern. Passar ju bra att kunna jobba inomhus då. Vårt hus är modifierat och lite större, enligt våra önskemål (en av fördelarna med Lövsta trähus), men grundmodellen är Living 9, som du hittar under enplanshus på hemsidan Lövsta Trähus - naturliga material och genuint hantverk (lovsta-trahus.se)
Jag har ännu en massa detaljval kvar om färger, kakel, klinker och tapet med mera. Just nu både svårt att orka fokusera på det och skönt att ha något framåtsyftande att tänka på. Det är fantastiskt att se hur mycket som hänt den senaste tiden, och mer är som sagt på gång.
 Snart dags för planeringsmöte med Lövsta, och då gäller det främst val av golv och planering för köket. Det mesta av det har jag förberett, och det är inga lätta val, men samtidigt roliga. 
 
0 kommentarer