Klart för gjutning

Lager för lager för lager har blivit klart, och så börjar det vara dags att gjuta grund till hus och carport!
 
Jag är imponerad av hur snyggt de har jobbat med grund, väg och annat. Duktiga yrkesmän som har byggt väg, mätt in huset och bygger det. Jag förstår inte hur man kan ha sådan precision med en jättestor grävmaskin, men tillsammans med andra på marken har Kalle tydligen full koll.
 
Lite extra glad är jag att han har visat prov på så fin känsla. Han fick flytta den ena grindstolpen i sten för att göra vägen bred nog, och satte tillbaka den snyggt och byggde en fin liten stenmur intill.
Andra stora stenar lade han i befintligt röse, där de passar bra in, och bara fortsätter det som tidigare boende gjort på denna plats. Jag kan bara varmt rekommendera Conradssons gräv, och förstås alla de andra som jobbar här. Samarbetet med Hema bygg, som håller ihop hela projektet känns jättebra.
 
I slutet av förra veckan kom slingor för golvvärme på plats, och sedan också armeringen. De fixade formar för att gjuta trapp, och alla rör och ledningar fixades även till brunnen. Där finns det vatten nu, men det kom nog uppifrån...
 
Efter det släntades vägkanterna fina och mjukt rundade, och de flesta av jordhögarna på tomten lades ut och jämnades till, där det på sikt ska bli gräsmatta. Och där vi ännu har en liten kamp att ta mot asparna...
 
Det är nu grusat ända fram till de blivande dörrarna, och där ska även betongbilen kunna ta sig nära nog för att leverera allt material till plattan.
 
Planen är att den ska gjutas denna vecka. Sedan är det inte långt borta innan väggar och tak ska levereras. Det blir några spännande dagar!
 
Bilder från hur det såg ut i lördags, efter en hel del regn.
 
 
 
 
0 kommentarer