Koll på läget

I slutet av förra veckan sattes det upp byggställningar runt det blivande huset och carporten. Byggarna fixade också en del till kring grund och syllar.
 
Så nu har vi koll på läget, kan man säga. Alltså nu kan man se både på tomten och på avstånd var huset ska byggas och hur det passar in på tomten och i omgivningen.
 
Jag passade på att kolla in från alla håll. Ställde mig på den nyss gjutna (men hårda) trappen och kikade ut. Hur skulle det kännas att kliva ut här? Gick till vardagsrummet och såg mig om åt olika håll. Nu fick jag en tydligare bild av höjd och läge.
Jag tycker att det känns jättebra. Att det är en fantastisk utsikt visste vi sedan länge. Nu känner jag mig mer och mer trygg med att huset ska passa in fint på tomten och ligger väl placerat, så att det känns som "att det var meningen".
 
Idag ska själva huset från Lövsta trähus #lövstaträhus sättas upp. Spännande, minst sagt! Snart ska vi alltså kunna se inte bara läget, utan också hur huset ser ut på plats. Det ska åka upp på vår nya väg och lyftas av på plats. De började så smått redan igår.
 
Från teckningar, ritningar och bilder i fantasin - nu är det dags! Det här har vi väntat på, men vi visste också att det skulle dröja till ungefär nu. Det är mycket grundarbete som är viktigt och som måste göras först.
 
Och även om det sedan kommer se nästan ut som ett färdigt hus, så är det mycket som återstår. Många saker ska byggas på insidan under många veckor framåt. Men nu är vi verkligen på g!
Precis lagom kom Peppes efterlängtade rullstol igår. Så då kunde jag rulla upp honom så han också fick se. Vi får nog ta en tur idag med!
 
 
 
 
 
0 kommentarer