Direktlänk till inlägg 17 juli 2022

MÅNDAGSMYS

Av Mia - 17 juli 2022 08:51

I går hade vi söndag, tvättdagen. Förutom tvätt så stod  inget på mitt schema.  Dessvärre var inte ryggen med mig så ett par timmar innan det var dags att tvätta gick jag ner i källaren och ändrade tiden. Jag hade aldrig klarat att få ner korgen eller böja mig ner för att få in och ut tvätten. I dag mår jag väldigt mycket bättre så vid 17-tiden drar jag i gång. 


I  lördags var jag uppe tidigt. Då jag saknade mjölk till kaffet var jag ute strax efter åtta. Torghandeln var i full gång så jag passade på att ta mig en tur även till Trädgårdstorget. Tanken var att köpa jordgubbar men de var omigen ganska dyra. Jag passade istället på att köpa mig en härlig bukett. Inte ätbar men nog så ljuvlig att titta på. Jag blir glad varje gång jag kommer in i vardagsrummet. Till alla som tycker färska blommor är överskattat att ge bort kan ni nu få lära er att varje gång den som fått blommorna ser dem kommer hen tänka på givaren. Bra tips för dig som vill bli tänkt på. 


 

Naturens strävan efter fulländning. Vilka magiska färger och fantastiska mönster. 


Av lite olika anledningar har jag funderat på det här med att kontrollera andra människor och varför vissa känner ett behov av att göra det. Ni som är bekanta med  mig vet ju att jag trivs i mitt eget sällskap likväl som det är kul att umgås med andra. Det måste dock ske på mina villkor och när jag har lust och energi. Jag tror att kontrollbehovet som vissa har bottnar i en osäkerhet och brist på tillit. I somliga fall finns det grund att inte lita på sin partner, vän, kollega eller vad det nu kan vara men det är aldrig ok att börja kontrollera och begränsa en annan människa. Då är det bättre att lämna och gå vidare. 


Jag tar måndagen i ett lugnt tempo. Förutom ett par hundpromenader så började jag med att dammsuga lägenheten. Hejjejösses vad hundarna fäller. Jag fyller dammsugarens behållare en gång om dagen. Lite spontant bjöd jag in till lunchdejt i morron. Hmmm, sen såg jag fläckarna på golven. Fram med min älskade ångmopp. Nästan skämsigt men samtidigt tillfredsställande att se vilken nytta den gör. Efter två rum tog jag loss fiberduken och sköljde i kallt vatten, det var nästintill svart vatten som kom när jag vred ur trasan. Nu är iallafall lägenheten moppad två gånger. Jag skulle säkert kunnat köra två gånger till men det orkade jag inte. Jag måste spara på mig till i morron. Jag vet att det kan låta löjligt men har man en kronisk sjukdom och så lägger vi till diskbråck, ja då får man hushålla med resurserna. 


Det är ett märkligt väder ute. Jättevarmt vid sjutiden i morse, lite svalare vid tiosnåret och nu är det molningt och blåser lite. Väldigt mycket behagligare enligt mig. Jag är tacksam över sonens fläkt som jag använder flitigt. Den har inget kylagregat men hjälper väldigt väl ändå. Luften känns mindre fuktig (den blev ju extra fuktig efter moppandet) och blåsten kyler av kroppen på ett behagligt sätt. 


 

Även storhunden gillar fläkten. Han väljer ofta att lägga sig framför den. I denna stund ligger han där och jag hör på hans andetag att han kommit till ro. Han har varit ganska rastlös tidigare under dagen och kommit och pipit, bett om mat eller att få gå ut en extra gång. Maten försöker jag hålla nere på men ut går jag gärna. Vi strosar långsamt, långsamt och fokus ligger på att han får sniffa runt efter alla andra hundars pee mail. 


Lunch i morgon, då får det bli kycklingfilé i ugn, kokt broccoli och blomkål, stekta haricoverts och givetvis ugnsstekt spetskål. En av mina favoriträtter som är så full av nyttigheter att varken pasta, ris eller potatis behövs. Kanske tar jag mig en tur till affären för att köpa lite glass till efterrätt. Alternativet är att jag gör min egen hastsorbé i form av turkisk youghurt och frusna bär som mixas. 


Nu har lugnet verkligen lagt sig här hemma. Vi tar siesta, hundarna sover, jag har gjort mig en kopp kaffe och så får det bli ett avsnitt av en serie jag ser. 


 


Jag önskar er alla en fin måndag. Hoppas ni njuter av ledighet eller att ni har en lugn dag på jobbet. 

  



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards