Näbblorna

 - eller konsten och glädjen.



Det är väldigt mycket politik just nu. Och då tänker jag inte bara på det stundande valet och allt tal om korv. Igår stod jag i kö i femtio minuter för att förtidsrösta. Och det är det enda jag tänker säga om den valrörelsen. Förövrigt är jag inte särskilt förtjust i korv. På ett icke-politiskt sätt. 

Nå, det är politiska tider över huvud taget. Inte minst i konsten. Kanske är jag en ganska grund människa men jag gillar konst man blir glad av. Varför är förresten glädje en grund känsla? Är den?

På väg hem från Ljusstråket i Nora (En helg där lokala konstnärer ställer ut på olika ställen i kommunen.) sitter jag med mina två nyinköpta Näbblor (som är gjorda av Maria Wangi Ibohm ) i knät och funderar över konsten och glädjen.  

Det är så mycket elände i världen, pandemier och krig och hela världen som håller på att gå under och det pratas om detta hela tiden. Ibland måste man visa upp något glatt och vackert också. Näbblorna gör inte att kriget slutar eller att klimatkrisen går över, men de gör mig på gott humör varje gång jag tittar på dem. Och det är också viktigt. 

Kommentarer

Populära inlägg