Alla goda ting är fyra


Skymd under succulenterna i våra vildvuxna blomlådor på Palmabalkongen blommar den lilla kaktusen med fyra röda blommor. Vidskeplig som jag är anser jag att det är ett gott tecken i denna onda värld.

Denna okuvliga växtkraft. I den blomlåda, hemma på Sverigealtanen, där vi inte satt några plantor  i år prunkar den största petunian. Mot bättre vetande. Mot alla odds. Trots allt. 

Att de sitter fyra, svarta långnäbbade fåglar på samma sten och torkar sina vingar nere vid stranden i Palma kanske någon skulle tro är ett dåligt omen.  Att de förr om åren bara varit en, i fjol två och nu är fyra svarta långnäbbade fåglar, kanske skulle få någon att tänka på fara och Hitchcock. Inte jag. Jag vet att de här fåglarna är goda fåglar. Att de blir fler är ett gott tecken. Jag vet att alla goda ting är fyra.


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Klart att det är så. Det måste vi tro på. Du har ju gjort något spännande och klättrat upp och sett en bedårande utsikt och klarat dig ner igen och sett något enastående fint, Här regnar det som sjutton . Hoppas det blir bättre i morgon så jag kan rädda in mina pelargoner som vlommar så fint.

Populära inlägg