fredag 4 november 2022

En lånad lista - Om vad som är svårt och vad som är lätt och lite allt möjligt däremellan

 

Vad är svårt?

Att stiga upp på morgnarna under vinterhalvåret. Det är inte bara svårt. Det är extremt svårt. Att räkna under press. Jisses, då låser det sig i huvudet på mig. Att låta bli att köpa choklad när jag är i en mataffär. Det är svårt.

Om du fick byta hem med någon, vem skulle det då vara?




Jag har länge varit superinspirerad av Leilas fina hus (och inte minst hennes fantastiska trädgård sen hon skaffat pool), men jag är minst lika inspirerad av Sandra Beijers fantastiska lägenhet i Gamla stan i Stockholm. Det ser såååå hemtrevligt ut. En helt annan stil än Leilas och en helt annan stil än vår, men jag är ändå superinspirerad. 



Skulle jag haft ett sommarhus hade det absolut fått se ut som Elsa Billgrens hus på Gotland. 

Så ett hus hade gärna fått se ut som Leilas, en lägenhet som Sandras och ett sommarhus som Elsas. Tre helt olika stilar, men som tilltalar mig exakt lika mycket. 

Vilken är den senaste låt du upptäckte?



Oj, jag är jättekass på musik. Jag lyssnar faktiskt inte jättemycket på musik. Och gör jag så kommer jag sällan ihåg vad det var som jag lyssnade på och som jag tyckte var bra. Men om jag springer på några bra låtlistor så brukar jag spara ner dem.

Vad brukar du unna dig?

Choklad, det är väl att unna sig, när man äter choklad? De dyraste tomaterna om jag ska köpa tomater och väskor som jag egentligen inte behöver.

Vad stressar dig?

Första veckorna på ett nytt jobb när man inte riktigt kommit igång och inte så mycket att göra, när familjen är extreeeemt långsamma när jag tycker att vi har bråttom, när det är stökigt hemma och allt som jag prokrastinerar stressar mig. Nu kom jag på en sak till som stressar mig! När jag får strul med nåt med datorn. Eller mobilen. Himmel vad det stressar mig! Men tackålov har jag en make och en son som bägge har världens tålamod med mig när jag stressar upp mig och ber dem om IT-support. Så egentligen borde jag förlåta dem att jag blir stressad när de är sega... 

Vad är lätt?

Att leva sommartid, det är lätt. Allt blir så mycket lättare sommartid. Att somna i soffan en fredagskväll är också lätt. Alldeles för lätt. Tyvärr.

Vad är gott?



(bildkälla)


Blåbärspaj. Rabarberpaj. Tiramisu. Creme Brulee. Bigarråer. Kalla krispiga vindruvor. En perfekt tillagad oxfilé med bea och potatisgratäng. Moule Frites. Helst i Frankrike. En perfekt grillad korv med bröd i trädgården. Potatismos! Åh, jag är såå sugen på potatismos! Hotellfrukost. Brunch. Afternoon tea. Cola Zero. Sött lakrits. Lasagne. Grekisk moussaka. Libanesisk buffé. Nej, nu får jag sluta rabbla allt som är gott, jag blir hungrig. 

Vilka skor bär du i vinter?

Exakt samma som jag bar hela förra vintern. Älskar älskar älskar mina svarta chunky boots. 



Men jag ska försöka att variera mig lite med ett par chunky loafers. Chunky är tydligen da shit.

En tv-personlighet jag fått höra att jag är lik

När jag var i 20 års åldern fick jag ibland höra att jag var lik Rikkie Lake och ibland Sherilyn Fenn från Twin Peaks. Min morfar tyckte att jag var lik Anna Lindmarker, som hon såg ut på 90-talet.

Själv tycker jag just nu att jag är mest lik Sadness i Inside Out, när jag har mina nya runda glasögon på mig.




Till och med frisyren är ju lik! 

Hårinspiration just nu?

Det har jag samlat HÄR.


Ditt senaste klädinköp?




En väska i en outletbutik bredvid mitt kontor. En väska som jag egentligen inte behövde, men som jag bara inte kunde motstå. Men jag har älskat den varje sekund sen jag köpte den.

Favoritbild?



Citat som berör?





Listan lånad av Elsa



Inga kommentarer: