Direktlänk till inlägg 2 november 2022

Förb... november

Av Göran - 2 november 2022 22:19

I fredags inledde jag min blogg med orden; "Jag vaknade imorse och så var den dagen förstörd!" Därefter erkände jag genast att det var en lätt överdrift. Men det var likadant idag när jag klev ur bingen vid halvsextiden.

En maktdemonstration från min hatmånad nummer ett, november, mötte mina ögon då jag vickade på persiennerna i mitt sovrum.

Tät dimma och regn som liksom hängde i luften. Som om November liksom ville visa vem det är som bestämmer sen igår. Då var det mjukstart med ganska vackert väder för att invagga oss i tron att det skulle bli annorlunda i år. För att sedan slå till med fullkraft imorse och hela dagen därefter.

Vi tog en sväng förbi Willys på eftermiddagen och inhandlade bl.a ett paket rimmat stekfläsk för att göra sonen glad med stuvade makaroner ihop med fläsket. Både han och den yngre av hans systrar blir lyckliga av det och jag måste väl säga att jag också tycker att det är gott även om det inte är nåt jag vill ha så ofta.

Nu är det bara en dryg månad tills han flyttar till egen lägenhet och sen blir det nog glest mellan pastamiddagarna här hos mig. Jag har bestämt mig för att när jag äntligen bor med bara mig själv som sällskap ska jag sätta igång på allvar med LCHF igen. Jag vet att det fungerar och jag vet att jag klarar av det hur lätt som helst om jag bara har mig själv att handla och laga mat till. Så då ryker pastan, brödet och riset ur min matsedel.

Samt givetvis ölen. Nu är jag väl ingen storförbrukare av öl även om jag tycker mycket om det så det blir inte heller några bekymmer. En eller annan potatis, morot och andra rotfrukter kanske det kan bli emellanåt men för det mesta kommer jag att hålla mig till Kött, ägg, fisk o skaldjur samt ovanjordväxande grönsaker.

Det finns så mycket man kan laga inom den ramen som jag tycker är gott men som inte sonen vill äta. Därför har det blivit mer blandad mat medan han har bott här.

Hans flytt innebär också att min egen flytt rycker närmare. Jag vill ju gärna komma ner en tusenlapp eller mer i hyra även om jag bor förhållandevis billigt sett till storleken på lägenhet. Fyra rum och kök på 91 kvadratmeter för under 7 500 kr/mån är inte dyrt. Men det gäller förstås att hitta en lägenhet som har lägre hyra. När jag kollade hemsidan hos nuvarande hyresvärd fanns bara en lägenhet av ett tjugotal lediga som kändes lite intressant. En tvåa i samma område med en hyra strax under sextusen.

Problemet är att för ett par år sedan hade de fått för sig att lyxrenovera varenda lägenhet som blev ledig och sedan chockhöja hyran. Det gör att det flesta trerummare i närheten har högre hyror än jag betalar nu.

Det stora komunala bostadsföretaget Mitthem har lägenheter lite överallt i stan men då är problemet att hitta en plats att ha bilen på. Lägenheter finns men på nästan alla ställen saknas lediga parkeringsplatser,

Nåja, det lär väl lösa sig på nåt vis, tänker jag. I värsta fall kanske jag får lov att bo kvar lite längre än jag egentligen tänkt. Utgifterna sjunker ju när jag bara behöver försörja mig själv. Och dessutom kan säga upp den ena parkeringsplatsen samt extraförrådet jag hyr i källaren. 

Allra bäst vore förstås om den där storvinsten som vi alla fantiserar om slår in. Då kan jag ju sitta lugn och bara vänta in rätt tillfälle att byta bostad. Men kvällens travspel på V86 gick då käpprätt åt pipsvängen. Tre rätt hade jag men det måste varit svårtippat för ingen hade prickat in alla åtta hästarna så det blir väl jackpot nästa vecka.

Kvällen börjar bli sen och jag ska snart på date med min kära kudde och min "cpapp" (snarkmaskinen). Det skvalar ett regn mot fönster och fönsterbleck just nu så jag borde soman ganska lätt.

Sov gott ni också, kära ordbrukare i Grisslehamn, Huskvarna, Flen och Moudosolompolo.

Vi ses igen!



 
 
wiolettan

wiolettan

3 november 2022 10:17

Det där var igår så i dag så känns allt toppen, kan jag tänka mig och hoppas.
Här lyser solen och jag har egentligen inget att klaga på.
November, en fin månad på många sätt. Jag skulle kunna räkna upp många bra saker med november, men det får vara. Jag är ju tvärtemot andra människor, en vinter människa, så nu är det snart min årstid. Nja, halkan har ju med åren blivet ett problem.
Att flytta är jobbigt, men ibland ett måste.
Hoppas att du hittar något lämpligt.
Ha en finfin novemberdag.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
gun

gun

3 november 2022 15:18

Hej,
Jag har inte lagt ner min blogg men det har varit annat som fått gott före...du kan läsa på bloggen:).
Jag förstår dig, november är en trist och grå månad men snart får vi tända adventsbelysningen och det brukar lätta upp lite.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

3 november 2022 17:11

Hej igenvännen! Det var gott att se att du är "alive and kicking". Ska titta in och läsa innan dagen är över. Välkommen tillbaka till den här världen!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

3 november 2022 16:10

Här har det varit fint väder i flera dagar. Nere efter indalsälven har det varit dimma hela tiden men uppe på kullarna hos mig skiner solen.
Lugnt på sjön, ingen is och ingen snö. Vad mer kan man begära av ruskmånaden november som nästan kan vara den värsta på året ibland. Hoppas att du hittar någon lämplig bostad. Allt verkar ju vara så dyrt och värre ska det väl bli. Tur att jag har ved i alla fall.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

3 november 2022 17:09

Ja, veden lär du äl uppskatta mer än nånsin. Chockhöjningen av elpriserna kommer att slå undan benen för många. Tänk alla som fortfarande bara har direktverkande el för att värma sina hus! Min egen elräkning har fördubblats men när man saadigt legat under 200 kr/mån. så drabbar det ju inte värre än att jag klarar det. Vad gälle boendet för mig så blir det väl alltid någon råd. Jag tänker att det ordnar sig och hankar mig fram månad för månad. utgifterna minskar ju när grabben flyttar men det är lite svårt att uppskatta hur mycket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards