Direktlänk till inlägg 30 oktober 2022

Lycklig, imponerad, förvånad och besviken

Av Göran - 30 oktober 2022 08:47

Måste ju få skriva av mig lite av euforin sen igår. Och av ilskan och besvikelsen!

Timrå IK sm låg i miten av tabellen även innan match reste till Örebro för bortamatch igår. Inget läge att ha för stora förhoppningar, alltså. För tabellen ljuger ju aldrig. Serieledarna är bästa laget. Dit kom Timrå alltså och skrinnade in till match där man gör fullständigt mos av Närkingarnai under den första perioden. Och man kunde lätt ha gjort både två och tre mål utan att nån kunnat säga att det inte var rättvist. Men det blev inga mål fast skottstatistiken vanns av Timrå med 11-2.

I första paus hade ÖIK;s coach "gett dem en hårtork" som en av deras spelare uttryckte det. En metafor för en rejäl avhyvling, alltså. En annan variant med samma betydelse är att "vråla mittbena på dem". Ja, ni fattar själva!

Och hårtorken fick effekt för nu blev det ombytta roller och hemmalaget gjorde både ett och två mål.

Men det skulle svänga en gång till i den sista akten och Timrå lyckades skaffa siig oavgjort vid full tid och ta matchen till förlängning. Där hände nåt jag aldrig varit med om förut!

Inför den här säsongen bestämde förbundet att vid förlängningsspel skulle lagen byta sida på isen. På det sättet blir det löngt till båset för försvarande lag. Och det gör att många spelare inte ens försöker att avgöra utan det blir mest allmänhetens fria åkning i väntan på straffavgörande. Timråcoachen, Ante Carlsson, har kritiserat det där mycket och t.o.m sagt att han var sugen på att ta ut målvakten i förlängningen och sätta in en fjärde utespelare.

Och det var precis vad han också gjorde. Och till min stora glädje så blev det en chansning som betalade det sig. Timrå kunde knipa bonuspoängen och ta två pinnar istället för bara en.

Trodde knappt mina ögon när han faktiskt gjorde vad jag hört honom säga i tron att han vart lite ironisk. Samtidigt imponerades jag av modet att också göra det. Och är lycklig över resultatet.

Därmed är vi framme vid ilskan och besvikelsen. För säg den glädje som inte måste grumlas av annat...

Några synnerligen obegåvade snorvalpar (För jag gissar att det handllade om så unga män att de kanske inte ens blivit män ännu) bland våra egna tillresta supportrar hade kommit på idéen att avfyra en s.k bengal bakom läktaren under pågående match. För den som inte vet vad en sån är kan man väl säga att det är en liten pyroteknisk pläs som lyser up, blixtrar och avger rök i olika färger. Jag trodde knappt mina egna ögon när jag såg det.

Såna där pjäser är ganska vanligt vid fotbollsmatcher men det är liksom en annan sak. Då är man utomhus och ingen pyroteknik är avsedd att användas inomhus.

De säkerhetsansvariga i arenan agerade dock föredömligt och mycket snabbt. Genast kördes alla på den sektionen ut från läktaren och man genomförde visitationer innan de släpptes tillbaka in igen.

Säkerligen fick de även en varning att bli helt utkörda från matchen om det upprepades.

Då borde de ju ha fattat, tycker man. Men efter en stund börjar det ryka och blixtra igen på samma ställe. 

Det är så dumt, det är så barnsligt, så idiotiskt att det finns inte ord ens för det. Jag hoppas innerligt att det fanns övervakningskameror på platsen som avslöjar dessa dumhuvude så de blir lagförda och även uteslutna från supporterklubben. Samt portade på matcherna resten av den här säsongen åtminstone.

Än en gång är det en liten klick av idrottens fula svans som skämmer ut sig själva. Men även föreningen och dess supporterklubb. Efterspelet får vi väl se vad det blir av men risken finns att Timrå IK bötfälls för vad några av detas fans ställt till. För alla fattar väl att ingen därifrån står bakom såna där tilltag.

Men sportsligt går det alltså riktigt bra för mina rödvita hjältar.

Även på hemmafronten skymtar jag kanske lite ljus nånstans en bit bort. Yngste sonen som gått sysslolös och utan inkomst i flera år ser det ut att börja ordna sig för, Nån sorts samarbetsgrupp mellan kommunen och arbetsförmedlingen ska försöka hjälpa honom igång med utbildning och arbete så han äntligen kan flytta hemifrån. Och så att äntligen jag slipper att försörja honom. 

JÄmfört med många jag känner harjag en ganskaa skaplig pension men att försörja två vuxna blir lite tungt. Sista halvåret jag uppbar lön från jobbet lyckades jag bygga en liten buffert som räckte under våren tills skatteåterbäringen kom. Sen har skattepengarna fått hjälpa till att hålla mig under armarna.

Men nu är också de förbrukade och jag får inget bostadstillägg förrrränjag fyllt 65.

Men just nu ser det alltså lovande ut och han kanske t.o.m får hjälp med egen lägenhet. Erbjudandet från deeet kommunala bostadsbolaget kom i veckan och igår åkte vi tillsammans dit för att titta på den lilla etta som var ledig.

Stor var den inte men man klarar sig på ganska liten yta som det första egna hemmet. I min egen första lägenhet var rummet lite större men då hade jag inget kök istället utan ett minimalt kokskåp precs innanför ytterdörren. Ingen spis heller utan bara två kokplattor. Men det funkade den rätt korta tid jag bodde där. Steka ett par skivor falukorv och koka lite makaroner gick ju att göra t.ex. 

Nåja, vi får se hur det går. Nu känner jag att det är dags för nån sorts frukost. Söndagen till ära kanske man ska göra lite äggröra och steka några små goda prinskorvar tlll det.

Han en härlig söndag,kära ordbrukare i Nykvarn, Falköping, Sigtuna och Köpmanholmen. Unna er det just ni tycker om till söndagsfrukost. Så ses vi så småningom!

 
 
Ingen bild

Ulrika

30 oktober 2022 11:03

Du är en pappa som många skulle behöva 🤗 (då kanske det som hände på matchen inte skulle behöva hända)

Göran

30 oktober 2022 12:24

De vänliga orden gick rakt in i hjärtat,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards