Direktlänk till inlägg 27 oktober 2022

"När det brinner i lögnfabriken"

Av Göran - 27 oktober 2022 07:36

En av hans mindre kända kanske men passande till dagens klokskaper. Varning! Idag är jag förbannad!


"Jag förstår inte varör inte polisen sköt skarpt mot deltagarna i påskupploppen i våras!"   

Vem tror du ligger bakom de orden ? Nån vilsekommen SD-väljare från nån bortglömd liten håla i glesbygden nånstans? 

Nej, bättre upp! Det var vår nya näringsminister, tillika partoledaren för Kristdemokraterna, Ebba Busch. Ledaren för KD har alltså glappat med limpsaxen igen och det har runnit skit ur hennes mun

Alltså... vad är det för jävla fel på den damen? Vilken planet kommer hon ifråb? Hon önskade sig alltså en massaker ā la Himmelska friidens torg i Peking för X antal år sedan. Här kan du se och höra klippet själv!

Vore jag Kristersson skulle jag lyfta ut henne från Rosenbad omedelbart och ta ifrån henne både ministerposten och nycklarna till hennes arbetsrum. Vore jag en del av KD;s ledningsgrupp skulle jag per omgående samla överiga styrelsen och avsätta henne med omedelbar verkan samt utesluta henne ur partiet.

För det får fanimej finnas gränser för dumheten hos de som år satta att styra vårt land. Som gamle VPK-ledaren C-H Hermansson sa på sin tid; "Någon jävla ordning ska det vara!"

På sjuttiotalet fanns en moderat riksdagskvinna som ropade på mycket hårdare tag från våra poliser. Jag tror att hon hette Kristensson i efternamn men i media fick hon öknmnet "Batong-mormor". Hon var dock en västanfläkt i jämförelse med Ebbas senaste utspel

Så vad ska vi då kalla KD-ledaren. Något med mormor kan det ju inte bli tal om, det är hon för ung för. Men kanske Skjutjärnsmoster eller kanske Revolver-Busch.

Pang-pang-Ebba dök oockså upp som en tanke. För rätt nära huset jag bodde i innan jag flyttade dit jag bor idag bodde, och bor ännu, en man vars fysiska ålder bör ha passerat femtio men sett till den mentala utvcklingen är han kanske jämförbar med ett förskolebarn. Han bär alltid cowboyhatt ochhar knallpulverpistolen med sig överallt. Bland barnen i området går han under namnet Pang-pang-Micke.

Nej, väck med henne och helst redan idag! Kläcker man ur sig så idiotiska uttalanden offentligt så är det nåt som fattas i skallen. Då ska man inte vara varken minster eller partiledare.

Skönt att få skriva av sig åtmnstone lite av den ilska jag känner. Men jag misstänker att hon får sitta kvar, Både som minister och som ledare för sitt parti.

Därmed har det blivit dags att göra något jag aldrig trott att jag skulle göra här på min blogg. Jag ska uttrycka min sympati med SD och kanske framför allt med Jimmie Åkesson (Tänk om HAN hade dsagt orden Ebba sa! Då hade det blvit ramaskri från både media och hans motståndare). Men det här har inget alls med det att göra.

Nej, men jag läste igår att Åkesson är den enda partiledaren som inte bjuds in till Nobelfesten. DET... är iinget annat än ren mobbing. Och jag avskyr mobbing!

Man må tycka hur illa som helst om Åkessons och SD;s politik men nu är det ju på det viset att mer än en femtedel av Sveriges rööstberättigade lade sin röst på dem i ett demokratiskt val. De är dessutom största parti av de som utgör regeringsunderlaget i riksdagen. Så även om jag inte alls har nåt till övers för varken Jimie eller hans parti så tycker jag att den maktpostion de har gör det självklart att också han ska bjudas in att fira min födelsedag den tionde december tillsammans med resten av eliten bland kultur, vetenskap, makt och kungligheter. Det är bara vanligt hyfs och folkvett!

Att mobba ut SD började de andra partierna och även riksmedia med redan då de närmade sig 4%-spärren till riksdagen. Och ju mer man skällde på dem och visade upp deras rätta ansikte, desto fler blev deras sympatisörer.

Idag är det Sveriges näst största parti och det är ju bara att acaceptera att det är så svenskarna vill ha det.

Därmed ska de även jämnställa med övriga partier och partiledare.

För... Ebba är väl inbjuden, tänker jag...

Och får hon gå så får de nog lov att göra en pudel och skicka ett inbjudnngskort även till Åkesson. Om Nobelkommittéen vill ta offentligt avstånd från SD;s värderingar  så har jag inga problem med det. Men att fortsätta frysa ut dem gör ingen som helst nytta utan är bara barnsligt och tramsigt.

Tack för ordet!

 
 
Amisa

Amisa

27 oktober 2022 09:32

Håller absolut med dig om Pang pang Ebba, hon är en väldigt omogen person som inte borde sitta på en så ansvarsfull position som hon har nu.

Vad det gäller Nobelfesten så är dom en privat stiftelse och som en privat aktör bestämmer som själva vilka personer dom vill bjuda på sin fest.

Den stora mobbningen mot SD är väl att dom inte får sitta med i regeringen, trots att dom är det största partiet i högerblocket. Låt dom sitta med i regeringen och låt dom också vara med att ta ansvar för politiken dom vill driva så får vi se vad dom går för på riktigt.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Göran

27 oktober 2022 12:22

Vet du, det KAN t.o.m vara så att Jimmie är fullt nöjd med att vara utanför regeringen för han vet att när det blir val igen kommer folket att straffa regeringspartierna för det vi är mest missnöjda med. Själv kan han slå ut med armarna och skylla ifrån sig. För nästan ingen bryr sig ju om att ta reda på vilka som röstat fram vad i riksdagen. Tittar man åtta år bakåt så har SD röstat med regeringstrion i nästan varje fråga. Dessutom kunde han nu under Tidöförhandliingarna ställa stora krav på vilken politik som skall föras för han vet ju också att han och SD kan fälla treklövern när som helst om de vill, Vilket även Kristersson vet...

 
wiolettan

wiolettan

27 oktober 2022 10:08

Detta var verkligen "ord och inga visor" som ordspråket säger.
Jag är benägen att hålla med dig, det borde finnas gränser.
Har inte hört Ebba säga detta, men får ta för givet att det är sant.
Förstår inte varför vissa av dessa folkvalda politiker får vara kvar och dessutom uppbära höga löner och får de sluta så får de ändå pengar i många månader. Varför är det inte lika för alla?
Bra att du varnar att du känner dig och är, arg.
Försök att ha en bra dag.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

27 oktober 2022 12:16

Om du letar lite på Aftonbladets hemsida så finns klippet att se där plus kommentarer från reportrar. Och inte låter jag en sån sak förstöra dagen för mig. En härligt solig höstdag är det här på Sveriges midja och jag hoppas att det är likadant i "Sumpan" så att du och Mysingen också får njuta lite höstsol. Så jag önskar dig detsamma tillbaka!

 
Ingen bild

Amisa

27 oktober 2022 14:24

Det var precis därför också jag vill se honom i regeringen, men också för att det bättre speglar resultatet i valet. Hörde också på radion att efter att det främlingsfientliga och populistiska partiet i Danmark hade varit med och regerat så var det inte längre särskilt många som röstar på dom. Kanska skulle det bli likadant i Sverige?

Göran

27 oktober 2022 17:27

Mkt möjligt. Men ledarna förM, KD och L har ett jääkla tryck på sig från sina egna partiorganisationer att inte sätta sig i regering med Åkesson. Det vet Jimmie om och det är fullt möjligt att det var hans eget förslag att SD inte skulle få några ministerplatser. Han har mer makt från nuvarande position och behöver inte ta direkt ansvar för den förda politiken fast de själva ritat upp riktlinjerna för den. Säga vad man vill om honom men det är ingen dumskalle! Jag hade också helst sett att han blivit statsminister. Då tror jag att siffrorna hade börjat sjunka igen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards