Direktlänk till inlägg 26 oktober 2022

"Bara-för-att"

Av Göran - 26 oktober 2022 09:35

Tja, idag blir det  till att infria löftet jag gav mig skälv för inte så länge sedan. Att se till att det finns minstt två inlägg per dag att visa i bloggens backspegel. Jag började ju efter nyår med att fylla ut de dagar som helt saknade inägg sen starten 2009. Och för kanske en månad sedan konstaterade jag att jag fram till dess bara hittat fyra dagar at fylla ut,

Men nu är det en sån där dag där det bara finns ett inägg genom min tid som bokstavskötare för denna blogg.

Humöret är fortfarande på topp efter gårdagens hockey. Än en gång gör mina rödvita hjältar en kanonbra match och slår Oskarshamn hemma med tre mål mot noll. 

Skrev ju igår att jag blir lite extra glad om de slår just Oskarshamn och de gav egentligen aldrig smålänningarna någon chans utan spelade t.o.m ut dem stundtals.

Imorgon är det dags igen.Då åler de till Gävle, c:a 20 mil söderut och möter Brynäs, närmaste granne i SHL. Så lite av derbymatch brukkar det bli. Men vi har fin statistik mot dem i modern tid så jag har gott hopp även då.

Inte hade jag nu direkt något som kändes viktigt att skriva om men redan nu har jag ju faktiskt redan uppfyllt vad jag lovade mig själv för ett tag sedan.

Kan ju berätta att jag ser en liten strimma hopp i det mörker inom mig som alla vägarbetena i trakten har skapar. Besvärligare att ta sig fram nästan överallt såvida jag inte ska åka E4 söderut. Men även på andra håll i staden dyker det upp projekt som startas och vägbanor rivs upp och byggs om.

Men ljuset jag började skriva om består i atat från i måndags så har man börjat asfaltera vägen som förr var E4 . Sträckan mellan cantrum och Kvissleby ska visst asfalteras i sin fulla längd innan snön kommer.

Nu vet ju iofs ingen när den gör det. Den kan ju komma om en kvart eller efter nyår nån gång. Men målet är att få någorlunda slät väg att köra på så att inte snöröjniingen kör sönder sina plogar.

Mörkret lär vi väl få behålla. För de har tagit ner belysningen också och jag misstänker att det, ii bästa fall, blir ungefär som degjort på sträckan där man passerar min f.d arbetsplats.

Där byggdes vägen om för några år sedan och bra belysning ersattes av små ledlampor över gång- ch cykelvägen som löper parallellt med bilvägem.

Just nu, i skarven mellan höst och vinter undviker jag, i möjligaste mån att köra bil när inte solen skiner på oss. Mitt mörkerseende har blivit ganska mycket sämre de senaste åren så därför är jag gladast om jag slipper köra få.

Sen, när snön väl kommer och ligger kvar så funkar det bättre för den lyser ju upp ganska mycket.

Men just den här tiden på året ger jag inte mycket för. Som jag sagt många gånger förr så kan oktober dra åt helvete. Och ta med sig november, januari och första halvan av februari också.

Det är allt tur att jag har hockeyn när mörktet ute sluter sig om oss alla. Och så kan man ju tända några värmesljus om kvällarna också för det piggar alltid up en aniing.

"Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret" säger man ju så jag borde kanske avsluta dagens "bara-för-att-blogg" så jag inte fördjupar mörkret än mer för den stackare som eventuellt råkar läsa mina texter.

Ha en fortsatt fin pig-lördag, kära ordbrukare i Hornskroken, Veddige, Älmhult och i Kåbdalis.

Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards