Direktlänk till inlägg 24 oktober 2022

Florsocker i gräset

Av Göran - 24 oktober 2022 14:36

Imorse dåjag vickade på persiennerna i mitt sovrum då jag hade duschat och klätt på mig fick jag se att höstens första nattfrost var ett faktum. Då mindes jag rubriken jag satte när samma sak hände för x antal år sedan och beslutade att återanvända den eftersomjag tycker att det är en fin beskrivning av denna händelse.

Gräsmattorna liksom bilarnas rutor var vita av frost så alltså har det varit minusgrader inatt. Vinterdäcken är monterade på sonens bil men inte på min. Men det börjar förstås bll dags.

Men hans sommardäck började bli så utslitna att endast en väldigt snäll eller närsynt polis skulle gofkänna dem vid en eventuell flygande besiktning. Därför moterades de så fort det blivit lagligt att använda dem.

Jag får kanske ta tillbaka vad jag skrev om att min huskur med vitlök och c-vitaminer inte hjälpte för när jag vaknade idag kände jag mig nästan helt besvärsfri. Så den kanske bara tog lite längre tid på sig att funka än i yngre år.

Dock borde jag väl snarast skaffa hem en flaska konjak för jag fick ett annat tips via kommentar igår att blanda 1½ dl konjak med skållhet Oboy och dricka det från en av er ordbrukare.

Och självklart ska det provas om förkylningen kommer tillbaka. Och hjälper det inte så kanske det, i alla fall, blir lite roligare att vara sjuk efter ett par koppar av den häxbrygden.

Måndag idag och en spritt ny vecka ligger obrukad framför oss med vad den nu kan tänkas bära ed sig av glädje eller sorger. Den som lever får se!

Inte så mycket planer för dagen. Det får räcka med att jag har tvättstugan där jag inte är helt klar ännu. För första gången sen jag flyttade in här så fick jag idag se en sån här---

 

Förlåt mig, alla samer eller de som har samiska rötter,jag menar inget illa alls men jag tycker att det här är en rätt rolig illustration av begreppet; "En arg lapp i tvättstugan".

Vi fick ju hit en torktumlare för nån månad sen och någon hade tydligen lämnat dammet kvar i filtrena vilket föranlett en annan granne att författa en högst ilsken text och tejpa fast papperet på tumlaren. Direkt när jag såg den mindes jag den här bilden som kommer från TV-programmet "Partaj" Ja, inte serien från 60-talet utan den mer moderna från TV4. Förresten så förekom det en man i samedräkt (Hasse Burman) då och då även i det gamla programmet med samma namn. När jag googlade hittade jag genast bilden jag sett plus massor av svavelosande förbannelser på papper som folk fotat av i sina tvättstugor,

Självklart tycker jag att man ska lämna tvåttstugan i minst lika bra skick som man fann den och helst lite bättre. Men om jag kommer ner och hittar några dammråttor i hörnet av torkrummet så rycker jag mest på axlarna och går inte ens för att se efter vem som varit där senast före mig. Jag sopar alltid upp från golvet och då spelar det ingen roll om det ligger fem eller femton dammtussar där. Det blir inte svårare eller jobbigare att städa för det. Men det är ett intressant fenomen, det där hur många kan gå i taket över en liten dammtuss eller en fälck på en diskbänk.

På min f.d arbetsplats fick vi, efter många års tjat, tvättmaskiner och torkktumlare till personalrummen. Ofta behövde man ju byta kläder under pågående arbetspass och eftersom det ar blev hårt smutsad tvätt ville väl ingen ta hem ooch tvätta underkläder, skjortor och strumpor hemma.

Sen blev det där med tumlarluddet en stående punkt på dagordningen vid våra personalmöten och många var storligen upprörda om filtret var igensatt då man skulle använda tumlaren.

Så jag tänkte till ett slag och lade sedan fram ett förslag som de flesta först inte fattade alls men en vecka efter att det införts tyckte nog de flesta att det var det bästa vi kunnat göra. Jag begärde ordet på ett sånt där möte och se sen att jag tyckte att ingen skulle göra rent filtret efter sig. Då blev det stimmigt i lokalen, kan jag säga. Så jag fortsatte och sa sen att om var och en vet om att man måste rengöra det INNAN man använder tumlaren så kan ju ingen klaga på nån annan. Gör man inte rent det så räcker ju inte programtiden för att få tvätten torr. Men då är ju det ens eget fel. Då var det några som tänkte till och höll med om att det var vettigt. 

Det beslöts att vi skulle testa i en månad men såvitt jag vet så finns den regeln än idag.

Jag hade tidigare lagt liknande förslag gällande vissa arbetsrutiner så det var därifrån jag fått idéen.

Men det kanske blir svårare att implementera i ett flerbostadshus...

Därmed är det dags att gå och röra ihop en remouladsås till den torsk jag ska panera och steka till middag sen. Så jag önskar fortsatt trevlig måndag till mina kära ordbrkare i Vendelsö, Östhammar, Kristinehamn och Sangis.

Jag kommer tillbaka! Som en bumerang kommer jag ALLTID tillbaka!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 oktober 2022 11:33

Jag har en kompis som bor i hyreshus och nästan varje gång jag pratar med henne så klagar hon på ludd i torktumlaren. Verkar vara ett stort problem. Jag har ju ingen torktumlare och ingen annan som tvättar i min maskin så jag kan ju inte klaga. Tänker på holländarna som bor här och inte ens har vatten och får bära vatten och värma och tvätta. Då kan man kanske klaga men det gör dom inte ens. Olika falla livets lotter, det är då ett som är sant. Jag klagar mest på storm och snö och trasiga bilar.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

25 oktober 2022 14:14

Jodå, en lämnad dammtuss i torkrummet eller ludd i filtret till torktumlaren kan ge upphov till dramatiska hot nedtecknade utan underskrift. Googla efter "Arga lappar i tvättstugan" och välj sedan "Bilder" så ska du få se på action. En del går så långt att det de hoppas att den skyldige dör och nån annan ber den flytta. Och värre ändå, det kan jag lova dig. Och om folk kan gå helt bananas över sånt kanske det inte är så konstigt att det blir krig i världen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards