Direktlänk till inlägg 23 oktober 2022

Krasslig gubbe

Av Göran - 23 oktober 2022 09:08

Nej, den där hästkuren med C-vitamineroch vitlök bet visst inte på den här förkylningen. Jag vaknade redan vid alv fyra imorse av att halva ansiktet var täckt av snor och mer kom det hela tiden. Somna om gicck inte så jag steg upp och tog en kopp rykande hett kaffe som lindrade lite i halsen.

Men någit surstrmmingskalas blir det inte tal om. Väniinnan Mär ju fortfarande under rehab efter sin canceroperation i juni så det sista hon behöver är väl att utsättas för smitta och riskera infektiner. Tråkigt men dessvärre nödvändigt.

Och den där fina ddigitala febertermometern jag köpte nyss påsår fortfarande att jag bata har 36,6 i kroppstemperatur.

Trots att min kropp säger att det är minst 38,5. Får kanske kolla om den gamla kvicksivertermometern finns kvar och testa mig med den istället.

Hemma blir jag alltså troligtvis hela daagen. Upptäcker jag något som absolut MÅSTE handlas fårjag väl skicka sonen.Eller ta på mig en mask igen. Men vi kklarar oss nog på vad som finns hhhemma i några dagar till.

Varje år sedan programmet startade har jag tittat på och även bloggat lite om "Så mycket bättre" i TV4.   Och jag tittade en stund igår kväll också men orkade inte se klart. Jag kanske gör det under dagen idag.

Deta år sätter de nog nytt rekord i att ha medartister jag inte ens isste fanns. Olle Jönsson från Lasse Stefanz, Anna Ternheim och Molly har jag förstås hört. Liksom den där Albin Lee Meldau. Men beträffande den sistnämnde så är han ju med för andra gången och innan hans första deltagande kände jag inte till honom heller. Med tiden ska visst Annelie Rydé och Darin också dyka upp (Har inte Darin också varit med förut?) och dem känner jag ju också till

Jag förstår inte riktigt det där med att de tar med såna som redan har varit med. Plura har ju varit medtvå gånger liksom Magnus Uggla och nu Albin då. 

Är det möjligen så att artister inte vill vara med. Några tackar nej, det förstår jag. Ala gillar inte att vika ut sig i TV på det sättet men nog borde man väl kunna hitta fler av dem som varit med länge.

Från den svenska popvågen på sextiotalet finns ju t.ex Svenne Hedlund från Hepstars, Lennart Grahn från Shanes och Lalla Hansson från Fabulous four. Bara för att ta några exempel. Medlemmarna i ABBA kanske är svåra att locka men nån av dem borde väl kunna gå att övertala.

Min egen husgud, Ulf Lundell, skulle aldrig ställa upp fdär, det visste jag redan när första säsongen sändes. Troligen inte Lars Winnerbäck heller.

Från åttiotalet skulle jag gärna se Mauro Scocco, Py Bäckmann och Dan Hylander från Raj Montana Band. Per Gessle är kanske lite för stor för att delta i sånt men Joey Tempest från Europe vore också roligt att få se nästa år.

Nåja, vi får väl se. Jag kanske ändrarmig längs vägen mot sista avsnittet. Det har hänt förr.

Det har också hänt att jag fått en mer nyanserad bild av artister jag kanske inte gillat så mycket innan men det kan bli svårare i år eftersom de flesta är obekanta för mig.

Men vi får se. Nu börjar det bli dags att få i mig nån sorts frukost. Hungrig är jag inte, inte ens småsugen faktiskt. Men kroppen behöer kanske lte näring ändå för att orka strida mt irus eller baciller.

Slut för idag - tack för idag!

 
 
Pinkozzy

Pinkozzy

24 oktober 2022 09:40

Du fick in till hel del sanningar i din musikaliska del, även om inte Lundell tillhör husgudarna.
Men nubtill det viktiga. Vad det gäller förkylningen gör du fel. Du ska ta den största mugg Du har, typ tekopp eller något större. Upp till ca 3,5 dl är helt OK.
Fyll hälften med konjak och hälften med kokhet Oboy eller motsvarande. Drick det på morgonen och samma kväll. Du kommer att sova,svettas och frysa om och om igen, men nästa morgon är du pigg igen. Observera att konjaken inte ska understiga 1,5 dl. Har funkat på mig i över 30 år så numera har bacillerna givit upp mig och drar sig till andra.

http://www. Pinkozzy/bloggplatsen.se

Göran

24 oktober 2022 10:58

Bra där! "Hjälp´ int´ ens brännvine`, då ä´ ne dö´n direkt!" brukade en farbror som en gång var min arbetskamrat säga. Jag ska med nöje testa ditt tips nästa gång. För den här gången tror jag att min kur hjälpte, den tog bara lite längre tid. Men det är ju så det är med oss gamla gubbar - saker tar lite längre tid för oss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards