Direktlänk till inlägg 21 oktober 2022

Ska det äntligen bli lag & ordning nu?

Av Göran - 21 oktober 2022 20:27

Vinden blåser från höger i Sverige numera. Eller mot höger, hur man nu väljer att se det. Vår nya moderatledda regering har tillträtt och det helt utan deltagande från det största partiet i regeringsunderlaget.

Men jag tror att Åkessn med anhang jublar inombords över den lösning de godkände. Eftersom de är det parti med flesr riksdgsledmöter så tvingas M, KD och L att i mångt och mycket driva SD-politik.

Hur det kommer att gå återstår förstås att se. Men ni kan nog räkna med att man kommer att strama åt när det gäller brott och straff. Så det första de måste göra blir väl att bygga fler och större fängelser. Det är nämligen trångt på nuvarande anstalter. Och nu vill man fängsla fler och dessutom för längre tid än vad som varit brukligt. Alltså måste man skapa plats för alla dessa.

Lag och ordning har regeringspartierna och inte minst deras stödparti i riksdagen pratat mycket om. Så nu hoppas jag verkligen att man ser till att rensa upp bland den rättsröta som funnits så länge men som så få förstått att den ens existerar.

Palmemordet är ju en enda stor mörkläggning liksom Estonias förlisning. Men det var ju inte de första eller enda rättsskandalerna i Sverige. Jag hittade idag på Youtube en gammal dokumentärfilm gjord av Efterlyst-redaktionen på TV3 för tjugo år sedan. Den handlade om Tomas Quick/Sture Bergwall. Det största justitiemordet i svensk historia. Kanske även i världshistorien. Den gjordes 2002, alltså för tjugo år sedan och även innan han frikänts från samtliga mord han felaktigt erkänt och dömts för.

Han satt alltså på Säters sjukhus i Dalarna dömd till sluten psykiatrisk vård sen många år tillbaka. Jag kan tänka mig att hans tillvaro där var väldigt tråkig och händelselös. Så han började läsa in sig på och erkänna mord han inte begått. Varför, kan man undra.

Jo, därför att när han lurat i sina vårdgivare att han hade intressanta saker att berätta dukade man genast upp ett smörgåsbord av droger som han ville ha. Och så var bollen i rullning...

Det slutade med att han dömdes för ÅTTA mord han inte begått och det med bara hans eget erkännande som grund. Inte i något fall fanns någon som helst teknisk bevisning eller vittnen som styrkre hans skuld.

Och håll med om att det vore väldigt egendomligt om nån skule kunna mörda åtta personer utan att lämna det minsa spår av teknisk natur.

Men under utredningens gång serverade polis och åklagare honom med uppgifter som kunde styrka hans skuld. Man kan säga att en publicitetskåt åklagare och en likasinnad poliskommissarie hjälpte Quick att fylla i luckorna. Han fick tillgång till förundersökningar innan rättegångarna och full insyn i materialet så han kunde ändra sina svar. Och därigenom få mer av de droger han var så beroende av. Dokumentären är visserligen gammal men jag känner att den är så viktigt att jag vill lägga ut den här om någon är intresserad.

Hasse Aro var några år yngre förstås men seriös redan då. Kanske den mest seriöse reporter TV3 haft någnsin.

När dokumentären gjordes satt Bergwall ännu på Säter, dömd för åtta mord han inte haft något med att göra.

Och det handlar alltså inte bara om röta inom rättsväsendet utan psykologer, psykiatriker och andra inom  vårdapparaten är med helhjärtat och vill bli ihågkomna som de som avslöjade Sveriges värsta seriemördare.

Men det fanns ju ingen seriemördare! Däremot går kanske åtta andra mördare fria än idag tack vare deras klantigheter.

Så nu hoppas jag att dessa vänner av lag och ordning som ska regera oss i fyra år tar tag i rötan som finns inom rättsvårdande myndigheter och dess utövare. För jag lovar att mörkertalet är gigantiskt.

De kan ju börja med Palmemordet och Estoniakatastrofen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards