Direktlänk till inlägg 15 oktober 2022

Eufori och bottenlös skräck

Av Göran - 15 oktober 2022 21:50

Dagens andra blogginägg. Ibland blir det så... Måste ju få skriva av mig lite av euforin efter  Timrå IK;s totala kross av Malmö på bortaplan. Matchen slutade 0-7 och var Malmös största förlust på hemmais sedan 2004. Då var det faktiskt OCKSÅ Timrå IK som var där och vann med8-1.

Sju måls skillnad, alltså men det anses en aning större att "nolla" sin motståndare än att göra åtta mål och släppa in ett.

Givetvis är jag glad över vinsten och över att Timrås eminente målvakt, Jacob Johansson, lyckades hålla nollan. Att inte släppa in ett enda mål bakåt, alltså.

Matchen krockade tidsmässigt med GIF Sundsvalls bortamatch mot Hisingens stolthet, fotbollslaget Häcken men den skummade jag mig igenom när hockeyn var över och den gjorde ju inte någon Medelpading gladare eftersom GIF förlorade med 4-1. Därmed är deras allsvenska saga över för den här gången och man får börja om i ssuperettan till våren och därifrån försöka ta sig tillbaka tilll fotbollens finrum.

Men jag kan leva med det! Timrå IK;s väl och ve är mycket viktigare i mina ögon. Så länge de vinner sina matcher så får det liksom gå lite som det kan med fotbllen och Giffarna. Hockeyn är och har alltid varit lite större för mig!

Annars.... så lär vi få en ny regerinhg inom inte alltför avlägsen framtid. En regering där Sverigedemokraterna visserligen inte ingår men där de kommer att ha ett större inflytande än någonsin förr.

Såsom varande största borgerliga parti kan de ställa krav på vilken plitik som ska föras och sedan rösta med M och KD i de frågor där de är överens. För att sedan, i nästa valrörelse, kunna  förneka all delaktighet i de besut som svenska folket inte gillade lika mycket. Säga att...Nej, men vi fick ju inte vara med i regeringen så vi har inget ansvar för det!

Jag funderar redan nu på att kanske SD inte är en förkortnng för Sverigedemokraterna utan mer för Sörgården-drömmarna. För visst är det väl det de målar upp i valtalen. Ett Sverige som lksom återgått till det där landet vi kände en gång för länge sedan.

Så gör inte misstaget att tro att SD inte kommer att rösta för alla förslag som försämrar för de sämst ställda i samhället men gynnar de  redan rika.

Men det kanske var vad ni ville ha, ni som röstade på dem! Ni kanske önskade en högerpolitik som ifrågasätter allt som aretarrörelsen lyckats driva igenom under så många år.

Rätt åt er, säger jag! Problemet är bara att det även drabbar mig och andra som INTE ville ha SD vid makten.

Men nu är de där och vi kommer alla att få lära oss vad detta innebär!

Något nytt Sörgården ska vvi nog inte hoppas på. Däremot ett kallare klimat där det gäller för dig att kunna bevisa att du verkligen är SVEnSK. Så akta er, samer, judar och andra i SD;s ögon misshagliga individer.

Tyvärr är det inte bara jag som i andanom hör fraset av bruna skjortor eller trampet av marschkängor. Grattis, svenska folk! Nu har ni fått vad ni bad om! Var det det här ni ville ha?

Gud bevare oss alla...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

16 oktober 2022 07:18

Ja, nog blir man orolig hur det ska bli. Världen verkar rasa omkring oss och oron sprider sig.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards