Har inte hittat orken än...men lite bättre varje dag

Det var den segaste förkylning vi haft på många år men nu börjar det kännas lite bättre för varje dag. Storbaket är avklarat men det tog fyra dagar denna gång att få allt klart. 21 paket jäst är förbrukade och brödfrysen är fullproppad igen. Lyxade till det med det glutenfria så jag gjorde tre varianter på bullar för att kunna välja efter vad jag är sugen på. Samma deg till alla tre men ändå med variation. Slät bulle, nutellabulle och hallonbulle som det ska ringlas lite glasyr på innan äteriet sätter igång. Lyx för mig som fortfarande efter 11 år med celiaki kan sakna "vanligt" vetebröd. 
 
 
Jag känner mig bedrövad över situationen i Ukraina och jag håller mig uppdaterad men det måste finnas en vardag som går vidare och glädjeämnen måste finnas för att fylla på energi. 
 
Uppiggande medicin är att tillbringa tid med de bästa, våra underbara barnbarn. Barnbarn är allt en bra sort - gissar att det är många som håller med om det. I veckan har vi firat fyran som fyllt sex år. Farmor fixade tårtan efter önskemål och den blev godkänd och god. Chokladbottnar, hallonmousse, vitchokladmousse och marängsmörkräm, lock och dekorationer i sockerpasta. Iron Man i plast - hade behövt tid att träna om jag skulle fått till Iron Man i sockerpasta...en annan gång kanske...hörde något om att det ska vara Iron Man på 7-årstårtan också. Det får bli en förhandling om sisådär 11 månader...och hittills har farmor inte vunnit någon tårtförhandling. Står ut med det även om jag är en tävlingsmännsiska...
 
 
 När jag var på väg tillbaka till rektorsjobb, för många år sedan, efter utmattningssyndrom jobbade jag ett år i förskoleklass. Det var ett fantastiskt roligt år, 6-åringar är härliga att umgås med. Jag använde ofta sagokort som barnen fick berätta sagor utifrån. Hur roligt som helst med fanstasifulla sagor där precis allt kunde hända. Bra språkutvecklande aktivitet. För ett tag sedan hittade vår 6-åring dessa kort i skåpet med spel här hemma. Ja, det är mina privata kort inköpta för mina pengar så behöver ni inte fundera på det. Det blev succe med sagoberättande. Julia och jag hittar på sagor för fullt och turas om att berätta och det blir hur tokigt och roligt som helst. Julia har hittat favoritkort som hon gärna ser till att jag får i min hög och jag har fattat galoppen på vad det är hon vill att jag ska berätta med just de korten. På ett av korten sitter Näcken och spelar fiol...säger inte mer, ni får fantisera själva. Underbara skrattfyllda stunder med att bygga berättelser med början, problem/lösning/händelse och slut. Jag njuter lika mycket som Julia. Ni ser Näcken på bild här nedanför... berätta gärna en saga till bilderna nedan, det går att variera oändligt.
 
 
Som vanligt blir det lite blommor i inlägget. Förra veckans tulpanbukett:
 
 
 
I fönstret blommar novemberkaktusen och jag såg att det är blommor på gång på en till novemberkaktus eller om jag ska kalla dem marskaktus nu?
 
 
 
 
Avslutar med veckans tulpanbukett.
 
 
Nu blir det skidskytte på tv och resten av dagen kommer kommer att gå i långsamhetens tecken. Ett steg i taget för att hitta tillbaka till orken igen. Vila omväxlat med enkla aktiviteter. Några varv på stickningen kan det bli. Önskar dig en fin fredag i solskenet.

Kommentera inlägget här :