Barnvakt??

Fick ögonen på ett inlägg på nätet där det stod om att vara barnvakt. Ett minne från 80-talet dök upp. Under en festkväll med ett gäng tjejer kom det att pratas om barn och familj. En av kvinnorna säger då att "jodå det funkade att komma ikväll för Gregorius (alias för makens namn) är barnvakt". Barnvakt?? Jag tyckte det var märkligt då det handlade om att barnens pappa satt barnvakt åt de egna gemensamma barnen. Men hallå? Hur tänkte personen? I min värld är man inte barnvakt åt de egna barnen. Har aldrig hört någon man säga att mamman är barnvakt åt de gemensamma barnen. Är det ett uttryck för att hon i detta fall inte ville släppa/dela ansvaret med pappan? Finns det män som själva säger att de är barnvakt till sina barn? Är det ett gammalt uttryck eller säger dagens unga föräldrar att den ena föräldern är barnvakt när han/hon är ensam med barnen? Onödigt grubbel kanske men för mig handlar det om ett gemensamt ansvar för barnen och då kan man inte vara barnvakt åt egna barn. 
Jag känner aldrig och har aldrig känt att vi är barnvakt åt våra barnbarn under de dryga 16 år vi varit farmor och farfar. Föräldrarna brukar fråga om barnen kan få vara hos oss eller komma till oss några timmar eller någon dag. Kan inte påminna mig om att de frågat om vi kan vara barnvakter. Nej, vi är tillsammans med dem och ser det som en förmån att få vara nära och känner att vi är litade på för detta viktiga och ärofyllda uppdrag.  
 
Jaja nog tjatat om detta. Nu växlar jag spår till trädgården.. Har rensat lite i pallkragarna idag och hittat de små bovarna som ätit upp en del av det jag sått. Centimeterlånga sniglar så svåra att upptäcka. Så besviken på att två omgångar sådd av Zinnia är uppätet. Sådde lite rädisor och sallad för att fylla ut i de tomma delarna av pallkragen. Efter en vecka i horisontalläge med halsont, hosta och förkylning tog det musten ur mig att rensa men det var skönt att göra något för en stund. Plockade in lite blommor att njuta av. Blommor och böcker i hemmet ingår i begreppet trivsel om du frågar mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Damfinalen i tennis är färdigspelad så nu lyfter jag rumpan från soffan för att äta förflytta mig till köket och intag av middag. Rester från igår; ugnsbakad tärnad sötpotatis, fetaost, rödlök, bönor med machesallad och kyckling till. Mumsigt! Antingen du ska se fotboll på tv ikväll eller inte så önskar jag dig en fin kväll. Ha det gott🤗
 

Kommentera inlägget här :