Ja det är våren....snart...

Vårvinter som snart tar steget fullt ut till vår. Det sätter igång vårkänslorna på riktigt. Solen skiner, lite snö på marken, takdropp men kallt som 17 i blåsten. Det är långt kvar till att ta på vårjackan och skippa mössa. Men snart...
 
 
 
 
Ljuset som kommer mer och mer för varje vecka ger energi. Letandet efter ny bikini har tagit fart, det hör våren till och det innebär längtan efter en lång badsäsong. Upptäckte via ett foto att min baddräkt är åtta gammal och det går ju inte an... eller?? 😂 Blir att googla baddräkt också. Utlandsresor har stått på paus under pandemin men oj vad jag längtar till Karibien när jag tittar på fotominnen av gjorda resor. Så ja, jag har börjat googlandet på resor till nästa vinter. Vita sandstränder, turkost hav, hotellfrukostar, bada, bada, bada och läsa en bok om dagen - hoppas verkligen att det kan bli fler sådana uppplevelser.Det måste det bli!
 
Ett vårtecken är att pelargonerna som övervintrat ska omplanteras vilken dag som helst. Alla krukväxter inne har jag planterat om och det var flera år sedan det gjordes så ordentligt. 👏👏👏
Ibland kan man känna sig nöjd med sig själv, haha. För övrigt är jag en god bit på väg med vilket innehåll det ska bli i pallkragar och krukor. 
 
 
Ett säkert vårtecken med ljuset är att man ser att det hem man har och tycker om inte alls är så dammfritt som man inbillat sig. Bara att ta fram dammvippan eller så fäller man markiserna och slår sig ner i soffan med en bok framför näsan. Det finns lösningar på allt. Valet gör man själv. 
 
Vårtecknen står på kö:
  • putsa, smörja och pumpa cykeln - nödenolusten det gör väl du? Tack på förhand!
  • sopning av trottoarer och gator
  • uteservingar börja öppna upp och i glasen blir det rosé
  • sommartid om några veckor
  • fågelkvitter att njuta av 
  • årets glassnyheter presenteras
  • så småningom blir det dags att deklarera 
  • nödenolusten sitter i lä, i hörnet på framsidan, med näsan i vädret och solar sig 
  • pollenprognoserna duggar tätt
  • det som gömts i snö kommer fram i tö
  • körsbärsträden i Kungsträdgården i Sthlm blommar majestätiskt - det är magiskt
  • geggiga blöta barnkläder ska tas om hand efter utevistelse - det slipper farmor, haha
  • glädjen över första hittade blåsippan och vitsippan är härlig för att inte tala om när det blir dags för gullvivor och liljkonvaljer... och sommaren står för dörren
  • det drar ihop sig till start i fotbollsallsvenskan. Hejar på DIF gör man i vår familj - såklart! 
 
Våren är tulpanbuketternas tid. Jag läste att svenskarna är de i världen som köper flest tulpaner per person. Jag gör vad jag kan på den punkten. Tulpaner varje vecka efter jul och fram till påsk är på gränsen till ett måste. Denna vecka blev det för ovanlighetens skull gula tulpaner. 
 
 
 
 
Dags för lite fredagssysslor nu. Vika tvätt, planera helgmaten, läsa lite och planera inköp på bokrea. Brukar säga varje år att jag inget ska köpa men trillar alltid dit så i år planerar jag inköpen och gör en lista att ta med till bokhandeln. Promenad - nja det tar jag och skiter i som han sa den gode Alfred till Lina. Njuter av solen genom fönstren och slipper blåsten. Mitt val idag. Hej hopp humöret i topp. 
 
"Våren är vinterns lösningsmedel."
          Louis Jerzy Kern.

"På våren, när jorden tiner, verkar människor också bli mjukare."
Maxim Gorky.
 
"Bli inte rädd Birk, sa Ronja. nu kommer mitt vårskrik! Och hon skrek gällt som en fågel, ett jubelskrik så att det hördes långt bort i skogen."
Ur Ronja Rövardotter

Kommentera inlägget här :